Mircea Geoană își anunță candidatura la funcția de președinte al României

Mircea Geoană își anunță candidatura la funcția de președinte al României

Fostul secretar general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a anunțat astăzi intrarea sa în cursa pentru funcția de președinte al României. Geoană va candida ca independent și promite să fie un lider muncitor și care ascultă vocea poporului. Despre intenția sa de a candida se știa de ceva vreme, iar de câteva zile, candidatul Geoană este prezent și în peisajul urban cu bannere și corturi electorale.

„Candidez la președinție pentru că știu că avem nevoie de o schimbare adevărată!”, a postat Mircea Geoană pe pagina sa de Facebook. „Puteam să vă promit o țară perfectă. Să pozez în politicianul perfect, să vă spun că toate problemele vor dispărea peste noapte. Dar știm cu toții că asta nu e realitatea. Nu suntem perfecți. Eu nu sunt perfect. Dar știți ce putem face? Putem să muncim. Să ne ridicăm mânecile și să construim o țară mai bună. România nu are nevoie de perfecțiune; are nevoie de lideri care să asculte, să înțeleagă și să acționeze cu profesionalism. Haideți să renaștem împreună!”, a îndemnat candidatul, care a și avertizat că „vremurile nu vor fi ușoare”.

Geoană promite să fie „un președinte al oamenilor și nu al partidelor”. „Voi fi preşedintele naţiunii române, apărător al tradiţiilor şi al credinţei noastre, dar şi deschis către modernitate şi progres”, a mai afirmat Mircea Geoană, care și-a ales ca slogan sintagma „Independent. Viziune. Respect”.

Mircea Geoană a mai candidat pentru cea mai înaltă funcție din stat în 2009, din partea Partidului Social Democrat, însă a fost învins de Traian Băsescu.

Geoană a fost secretar general adjunct al NATO din 2019 și până pe 3 septembrie în acest an. La plecarea din înalta funcție, el a fost decorat cu Ordinul „Serviciu Credinicios” al Alianței.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
18.7 ° C
20.5 °
17 °
41 %
2.2kmh
0 %
mar
18 °
mie
19 °
joi
18 °
vin
17 °
sâm
18 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii