România a fost inclusă de Forbes în topul celor mai accesibile țări pentru pensionarii americani

România a fost inclusă de Forbes în topul celor mai accesibile țări pentru pensionarii americani

România a fost inclusă de Forbes în topul celor mai accesibile țări pentru pensionarii americani, datorită peisajelor uimitoare, zonelor pitorești și a costurilor reduse.

Numărul americanilor care doresc să se stabilească în străinătate s-a triplat în ultimii 30 de ani, potrivit unui sondaj din 2024 al Universității Monmouth.

Iar numărul americanilor care trăiesc în afara SUA și care își primesc plățile lunare de pensie în țări străine a crescut de la 307.000 în 2008 la peste 700.000, raportează Administrația de Securitate Socială.

Capitala țării, București, s-a clasat pe locul 142 în clasamentul cost of Living City Ranking 2023 al companiei de servicii financiare Mercer, care a inclus 226 de orașe din întreaga lume, de la cele mai scumpe la cele mai puțin costisitoare locuri de locuit. Acesta a evaluat costurile comparative a peste 200 de articole în fiecare locație – de la inflație și fluctuațiile cursului de schimb, volatilitatea economică și geopolitică, locuințe, hrană și costuri de transport până la îmbrăcăminte, bunuri de uz casnic și divertisment.

Un calcul al Daily Express pentru britanici care doresc să se mute adaugă că „bugetul lunar individual pentru alimente este de aproximativ 300 de euro, iar expații se pot răsfăța să ia masa din când în când, datorită costurilor relativ scăzute ale restaurantelor”.

Meniurile de prânz pot fi găsite la 4 USD, iar hoteluri, pensiuni și apartamente începând de la 7 USD de persoană.

În zone ale țării, cum ar fi regiunea de nord, bugetul lunar pentru o persoană începe de la aproximativ 600 EUR.

În România, serviciul public de sănătate este gratuit, iar transportul public este ieftin

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer fragmentat
17.1 ° C
17.7 °
16 °
84 %
2.6kmh
75 %
joi
18 °
vin
24 °
sâm
27 °
Dum
27 °
lun
28 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii