Ministerul Educației: „Semnarea contractului educațional NU afectează exercitarea drepturilor părintești!”

Ministerul Educației: „Semnarea contractului educațional NU afectează exercitarea drepturilor părintești!”

Afirmația potrivit căreia „pe perioada contractului educațional, autoritatea tutelară asupra elevului nu mai aparține părinților” nu aparține ministrului Ligia Deca, ci a apărut pe rețelele sociale și i-a fost în mod greșit atribuită, susține Ministerul Educației.

Semnarea contractului educațional NU afectează exercitarea drepturilor părintești!, a transmis Ministerul Educației, într-o postare pe Facebook, potrivit tvrinfo.ro.

Conform Regulamentului-cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar (ROFUIP), unitățile de învățământ încheie cu părinții sau reprezentanții legali/elevii majori, în momentul înscrierii beneficiarilor primari în registrul unic matricol, un contract educațional, în care sunt înscrise drepturile și obligațiile reciproce ale părților, conform prevederilor legale în vigoare.

Iar prin hotărâre a consiliului de administrație, la contractul educațional pot fi adăugate și alte clauze, a căror natură nu poate afecta interesul superior al beneficiarului primar în funcție de specificul fiecărei unități și după consultarea consiliului reprezentativ al părinților/reprezentanților legali, prin act adițional semnat de ambele părți.

Cât despre afirmația potrivit căreia „pe perioada contractului educațional, autoritatea tutelară asupra elevului nu mai aparține părinților”, Ministerul Educației spune că nu îi aparține ministrului Educației! Informația a apărut pe rețele sociale și nu provine din surse oficiale.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
ceață
2 ° C
2 °
1.1 °
100 %
0.5kmh
0 %
mar
18 °
mie
19 °
joi
18 °
vin
17 °
sâm
18 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii