Ministerul Muncii anunță plăți în avans pentru persoanele cu nevoi speciale

Ministerul Muncii anunță plăți în avans pentru persoanele cu nevoi speciale

Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială (ANPIS) va vira vineri suma totală de 571.467.648 lei pentru sprijinirea a peste 900.000 de persoane cu nevoi speciale, conform unui anunț făcut miercuri de Ministerul Muncii.

Într-o mișcare destinată să asigure suport financiar constant pentru beneficiarii asistenței sociale, ANPIS va efectua transferul de fonduri în avans, direct în conturile bancare ale acestora. Beneficiile care vor fi acordate includ drepturi conform Legii nr. 448/2006 pentru persoanele cu dizabilități, bugete personale complementare, indemnizații lunare pentru handicap grav și accentuat, indemnizații de însoțitor pentru persoanele cu handicap vizual, precum și alocații lunare de hrană pentru copiii cu handicap de tip HIV/SIDA.

Datele disponibile arată că, la nivel național, 907.887 de persoane beneficiază de aceste drepturi. Cuantumul total al plăților pentru luna septembrie reflectă angajamentul autorităților de a oferi sprijin financiar continuu persoanelor cu nevoi speciale, asigurându-se astfel o stabilitate economică și suport în acoperirea nevoilor esențiale, potrivit news.ro.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer fragmentat
15.5 ° C
16.6 °
14.9 °
80 %
3.6kmh
75 %
joi
17 °
vin
24 °
sâm
27 °
Dum
27 °
lun
28 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii