Premierul Marcel Ciolacu, despre Autostrada Moldovei: „Cea mai mare realizare după Revoluție”

Premierul Marcel Ciolacu, despre Autostrada Moldovei: „Cea mai mare realizare după Revoluție”

Prim-ministrul României Marcel Ciolacu și Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, au verificat şantierele Autostrăzii Buzău-Focşani (A7).

Cei doi oficiali guvernamentali au mers pe tronsonul 4 (Mândrești Munteni – Focșani), cunoscut și sub numele de „Cocoașa de la Focșani”. Acest tronson are o lungime de 10,9 kilometri și va fi primul tronson finalizat și recepționat din autostrada A7.

Premierul Ciolacu a declarat, după verificări, că realizarea Autostrării Moldovei este un moment de mândrie pentru români, iar dacă lucrările s-ar fi făcut din timp mulți români din zona Moldovei nu ar fi ales să plece din țară, potrivit stiripesurse.ro.

„Cea mai mare realizare după Revoluție. E un moment de mândrie pentru toți românii faptul că am reușit, după 35 de ani, să începem să terminăm porțiuni din autostrada Moldova. Normal că rămân procările cu A8, A13, ce avem finanțat, ce nu avem finanțat, ce avem de negociat la Comisie în perioadă următoare, pentru că am ajuns la o cofinanțare de aproape 60% pe Autostrada Moldovei din bugetul de stat. Domnul ministru și în ultima ședință de guvern a mai cerut bani pentru această cofinanțare, deoarece a cheltuit toți banii din PNRR.

E un moment important pentru noi toți, un moment de mândrie. Și nu vorbesc aici doar de autostrada Moldovei, vorbesc de spitalul regional de la Iași, de spitalul de la Bacău, spitalul de la Focșani, de spitalul de la Vaslui, de 28 de centre, o cheltuială de un miliard de euro în învățământul dual.

De fapt, în sfârșit se întoarce Moldovei ceea ce era corect de la început. Dacă s-ar fi luat aceste măsuri în timp real, în acest moment prietenii, rudele noastre nu ar fi ales să plece în străinătate. Este și o gândire strategică pe toată zona Moldovei, și în zona de căi ferate, și în porturile de la Brăila și Galați, terminalul de la Constanța”, a declarat premierul.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer acoperit de nori
16.4 ° C
17.1 °
16 °
49 %
5.7kmh
100 %
vin
24 °
sâm
27 °
Dum
27 °
lun
28 °
mar
26 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii