Ciclonul Boris vine în Europa Centrală

Ciclonul Boris vine în Europa Centrală

Alertă de vreme rea în toată Europa Centrală, care se pregăteşte pentru ceea ce meteorologii cred că vor fi cele mai grave inundaţii din ultimele decenii. Ciclonul Boris, aşteptat în zilele următoare, va aduce cantităţi record de precipitaţii şi temperaturi extrem de scăzute.

În unele state a început deja să plouă sau să ningă, iar autorităţile pregătesc operaţiunile de intervenţie pentru cele mai sumbre scenarii. Nord-vestul Croației a fost lovit de o furtună puternică însoțită de cantități record de precipitații.

Temperaturile au scăzut brusc cu cel puțin 15 grade. S-a întunecat cerul şi bărcile nu au mai putut pleca. A fost înfricoşător, arată un localnic, potrivit tvrinfo.ro.

Cred că au căzut 100 de litri pe metrul pătrat, dar cum pământul nu era ud, toată ploaia s-a transformat în torente şi a inundat jumătate din câmp, povestește un alt localnic.

În toată Europa Centrală în paralel cu îndepărtarea efectelor produse de un ciclon islandez se fac pregătiri pentru furtuna Boris care va lovi regiunea în zilele următoare.

În Cehia, unde a inceput deja să plouă, echipele speciale se pregatesc pentru intervenții.

La fel și în Slovacia unde plouă deja torential. Meteorologii spun că debitul râului Moravia ar putea crește in urmatoarele două zile de 50 de ori. În caz de inundații, autoritățile municipale vor cere evacuarea locuitorilor.

Tomas Taraba (SNS), viceprim-ministru, ministrul mediului al Republicii Slovace: Probabil că va fi potrivit să se înceapă un fel de evacuare, în special a persoanelor în vârstă, ca măsură preventivă sau, în primul rând, pentru a recomanda o astfel de evacuare, astfel încât să nu creeze probleme.

Autoritățile au emis avertizare de ploaie abundentă pentru o mare parte a Austriei pentru zilele următoare. Există avertismente pentru inundații, furtuni și ninsori, iar serviciile de urgență sunt în alertă.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
14.7 ° C
15 °
13.9 °
52 %
3.6kmh
0 %
vin
24 °
sâm
27 °
Dum
27 °
lun
28 °
mar
28 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii