Încă o serie de rachete lansate de Coreea de Nord, a doua în mai puțin de o săptămână

Încă o serie de rachete lansate de Coreea de Nord, a doua în mai puțin de o săptămână

Pentru a doua oară în ultimele șapte zile, Coreea de Nord a lansat mai multe rachete balistice cu rază scurtă de acțiune. Pe lângă că își „umflă mușchii”, regimul de la Phenian testează capacitățile efective ale proiectilelor de care dispune. Joia trecută, armata nord-coreeană a efectuat exerciții similare.

Rachetele au fost lansate la ora locală 6.50 din preajma localității Kaechon (situată la Nord de Phenian) și au zburat circa 400 de klilometri în direcția coastei de est a țării.

Coreea de Sud și Japonia au condamnat imediat lansările și le-au adăugat pe lista provocărilor celui mai îndărătnic stat din lume la adresa stabilității și păcii în regiune. Ca de obicei, contextul este unul mai larg, în care Phenianul s-a fălit recent cu noile sale capacități de îmbogățire a uraniului. În plus, Corea de Sud, Statele Unite și Ucraina, alături de alte state, au acuzat Coreea de Nord că furnizează ajutor militar Federației Ruse, la schimb cu asistență economică și militară, iar lansările reprezintă un fel de acțiune de marketing și PR, în stil nord-coreean.

Coreea de Nord își mărește în continuu arsenalul nuclear, iar la nivel diplomatic, cea mai izolată țară de pe planetă strânge din ce în ce mai mult relațiile cu Federația Rusă. Ministrul de externe de la Phenian, Choe Son Hui, a fost recent în vizită la Moscova, unde s-a întâlnit cu omologul său, Serghei Lavrov.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
18.9 ° C
20.1 °
18.8 °
39 %
7.2kmh
0 %
vin
22 °
sâm
26 °
Dum
27 °
lun
28 °
mar
29 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii