Anchetă în Mehedinți: Peste o sută de elevi au ajuns la spital intoxicați cu mâncarea primită la școală

Anchetă în Mehedinți: Peste o sută de elevi au ajuns la spital intoxicați cu mâncarea primită la școală

Anchetă de amploare în Mehedinți, după incidentul de joi, când peste o sută de elevi au ajuns la spital, intoxicați cu mâncarea primită la școală.

Autoritățile au declanșat un control la firma care a furnizat alimentele presupus alterate, dar și la cele patru școli afectate. Primele rezultatele ale probelor prelevate vor veni în circa 72 de ore.

În total, 104 elevi au ajuns la Spitalul Județean din Drobeta-Turnu-Severin cu greață, vărsături și dureri de stomac. Toți mâncaseră la prânz paste furnizate de o firmă de catering. După ce i-au evaluat, medicii au decis că zece dintre ei trebuie internați, peste noapte, pentru a rămâne sub supraveghere medicală.

Situația este extrem de gravă, spun părinții, care cer autorităților să găsească vinovații. Atât la firma care a furnizat pastele despre care se crede că au fost alterate, cât și la școlile cu probleme au fost declanșate verificări, potrivit tvrinfo.ro.

Frima de catering a fost deja amendată de Direcția Sanitar Veterinară cu 22 de mii de lei pentru nerespectarea condițiilor de păstrare și etichetare a produselor. Mai mult i-a fost suspendată activitatea până la remedierea deficiențelor.

Inspectorii ANPC au găsit carne şi produse din carne, peşte şi produse din peşte fără informaţii referitoare la denumirea produsului, data limită de consum, condiţii de păstrare, număr de lot, ţara de origine, data congelării, denumire producător. Firma avea produse alimentare cu data durabilităţii minimale depăşită, materii prime nedepozitate corespunzător. În plus, activitatea de catering se desfășura într-un spaţiu neautorizat. Cuptoarele şi tăvile folosite la prepararea produselor aveau depuneri grosiere de grăsime arsă şi urme de rugină.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
ceață
2 ° C
2 °
1.1 °
100 %
0.5kmh
0 %
mar
18 °
mie
19 °
joi
18 °
vin
17 °
sâm
18 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii