În Republica Moldova a început campania electorală pentru alegerile prezidenţiale

În Republica Moldova a început campania electorală pentru alegerile prezidenţiale

În Republica Moldova a început pe 20 septembrie campania electorală pentru alegerile prezidenţiale, dar şi pentru referendumul de modificare a Constituţiei privind aderarea ţării la Uniunea Europeană.

Maia Sandu, preşedinta în funcţie, de orientare pro-europeană este cotată cu cele mai mari şanse pentru a câştiga un nou mandat.

De asemenea, tabăra pro-europenilor are şanse de a convinge electoratul să voteze pentru intrarea ţării în Uniunea Europeană. Republica Moldova va trece luna viitoare prin alegeri prezidențiale, dar și printr-un referendum esențial pentru viitorul ei.

Astfel, basarabenii trebuie să hotărască dacă își schimbă Constituția țării, astfel încât parcursul european pe care sunt deja să devină ireversibil. Această idee este sabotată masiv de propaganda rusă, care vrea să convingă cetățenii că nu au nevoie de Uniunea Europeană.

Prezent în emisiunea Duplex București-Chișinău de la Radio România Actualități, expertul în cadrul Institutului pentru Politici și Reforme Europene, Mihai Mogâldea, a spus că „Rezultatele referendumului vor transmite un semnal clar către partenerii noștri europeni, că societatea din Republica Moldova își dorește integrarea europeană și este gata să parcurgă acest proces de reforme și schimbări la nivel național, care nu va fi deloc simplu, pentru atingerea acestui deziderat.

În același timp, referendumul va transmite un semnal și către populația statelor membre ale Uniunii Europene că banii acestora investiți în Republica Moldova, banii contribuabililor, sunt direcționați către sprijinirea unei societăți pro-europene”.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
nori împrăștiați
12.8 ° C
12.8 °
12.8 °
72 %
4.6kmh
27 %
lun
21 °
mar
23 °
mie
24 °
joi
26 °
vin
27 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii