La anul, Guvernul se mută (temporar) din Piața Victoriei

La anul, Guvernul se mută (temporar) din Piața Victoriei

Guvernul României pleacă anul viitor din Piața Victoriei și își mută birourile în generoasele spații de la Palatul Parlamentului. Motivul mutării este reprezentat de renovarea și reabilitarea energetică a clădirii din Piața Victoriei nr. 1.

Secretariatul General al Guvernului a anunțat o licitație pentru lucrări de proiectare, asistență tehnică și execuție lucrări la clădirea Palatul Victoria. Informația a fost confirmată și de către premierul Marcel Ciolacu. El a precizat că finanțarea este asigurată din PNRR iar lucrările vor dura până la 27 de luni. Obiectivul principal al investiției este de a reduce consumul de energie, de a crește eficiența energetică a clădirii. De asemenea, vor fi efectuate lucrări de renovare și consolidare, foarte necesare.

Când lucrările de reabilitare vor începe, activitatea Guvernului se va muta într-una din clădirile Senatului, reabilitată cu fonduri UE pentru Ministerul Dezvoltării, care astfel rămâne pentru moment în vechiul sediu până când Guvernul își va relua activitatea în clădirea proaspăt renovată.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
ceață
15.8 ° C
17.7 °
14.9 °
95 %
4.1kmh
75 %
Dum
23 °
lun
21 °
mar
23 °
mie
24 °
joi
26 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii