Consiliul Județean Ilfov dă startul campaniei „Școli de Poveste”: „Copiii se nasc cu aripi, dar învățătorul îi învață să zboare.”

Consiliul Județean Ilfov dă startul campaniei „Școli de Poveste”: „Copiii se nasc cu aripi, dar învățătorul îi învață să zboare.”

Consiliul Județean Ilfov a lansat campania „Școli de Poveste”, cu scopul de a scoate în evidență poveștile școlilor din județ. Fiecare episod va prezenta, prin editoriale interesante, specificul și realizările unităților de învățământ.

Primul episod a fost dedicat școlii din Mogoșoaia, iar al doilea a evidențiat Școala Gimnazială Nr. 3 din Bălăceanca. Aceasta din urmă se remarcă printr-un mediu plin de culoare și creativitate, unde mesajul „Copiii se nasc cu aripi, dar învățătorul îi învață să zboare” este inscripționat pe pereții școlii.

Cu sute de elevi care îi calcă pragul zilnic, școala din Bălăceanca reprezintă nu doar un spațiu de învățare, ci și un mediu stimulativ. Sălile de clasă sunt amenajate modern, cu mobilier contemporan și mesaje încurajatoare, contribuind la crearea unui climat educațional pozitiv.

Campania „Școli de Poveste” pune accentul pe importanța educației și a mediului în care aceasta se desfășoară, având ca obiectiv inspirarea și motivarea atât a elevilor, cât și a profesorilor. Continuarea acestei inițiative va aduce în prim-plan și alte școli din Ilfov, fiecare având propria poveste de spus.

“𝐄𝐃𝐈𝐓𝐎𝐑𝐈𝐀𝐋✨𝗦̦𝗰𝗼𝗹𝗶 𝗱𝗲 𝗣𝗼𝘃𝗲𝘀𝘁𝗲 𝗱𝗶𝗻 𝗜𝗹𝗳𝗼𝘃 – 𝗘𝗽𝗶𝘀𝗼𝗱𝘂𝗹 𝟮. 𝗦̦𝗰𝗼𝗮𝗹𝗮 𝗚𝗶𝗺𝗻𝗮𝘇𝗶𝗮𝗹𝗮̆ 𝗡𝘂𝗺𝗮̆𝗿𝘂𝗹 𝟯, 𝗕𝗮̆𝗹𝗮̆𝗰𝗲𝗮𝗻𝗰𝗮

“Copiii se nasc cu aripi, dar învățătorul îi învață să zboare” – scrie în culori aprinse pe zidurile școlii din Bălăceanca.

Acum este încăpătoarea. Sute de copii îi deschid zilnic porțile și pășesc somnoroși la clase. La fel de primitoare sunt și sălile de clasă – colorate, cu mesaje ghidușe, cu mobilier modern.

Așa arată, astăzi, Școala din Bălăceanca.
Dar în 1863, pe când primul document consemna primele date despre această unitate de învățământ, avea doar 3 odăi – și acelea, timid mobilate.
Abia în 1844 însă, unitatea de învățământ și-a deschis larg porțile pentru și mai mulți învățăcei – pentru cei din 5 cătune – Bălăceanca, Glina Andronescului, Glina Izvoranului, Manolache și Căldăraru.

40 de ani mai târziu, Eftimie Diamandescu a văzut necesară construirea unei noi școli, de această dată, și cu locuință pentru preotul satului, cel care era și dascălul copiilor.

De remarcat este faptul că, până în anul 1948, școala are 4 dascăli și 2 maestre de țesătorie și croitorie – în acea perioadă, Școala Bălăceanca este singura instituţie de învăţământ din judeţul Ilfov în care se introduce învăţământul practic, organizându-se în acest sens un atelier de ţesătorie cu 5 războaie de ţesut şi o maşină de cusut.

𝗔 𝗳𝗼𝘀𝘁 𝗮𝗹 𝗱𝗼𝗶𝗹𝗲𝗮 𝗲𝗽𝗶𝘀𝗼𝗱 𝗱𝗶𝗻 𝗖𝗮𝗺𝗽𝗮𝗻𝗶𝗮 – 𝗦̦𝗰𝗼𝗹𝗶 𝗱𝗲 𝗣𝗼𝘃𝗲𝘀𝘁𝗲 𝗱𝗶𝗻 𝗜𝗟𝗙𝗢𝗩.”, au declarat reprezentanții Consiliului Județean Ilfov.

 

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
7.7 ° C
8.8 °
4 °
79 %
0.5kmh
0 %
mie
15 °
joi
13 °
vin
13 °
sâm
11 °
Dum
6 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii