România a atins nivelul necesar pentru îndeplinirea criteriului de intrare în programul Visa Waiver al SUA

România a atins nivelul necesar pentru îndeplinirea criteriului de intrare în programul Visa Waiver al SUA

Prim-ministrul Marcel Ciolacu, liderul PSD, a dezvăluit că România se află sub procentul de 3% de respingere a cererilor formulate de cetățenii români pentru vize în SUA.

Marcel Ciolacu a precizat că anunțul oficial al admiterii în programul Visa Waiver va fi făcut la jumătatea lunii octombrie.

Premierul a mai spus, la Realitatea TV, că rata de respingere a vizelor continuă să scadă.

Recent, Ministerul Afacerilor Interne a transmis, într-un comunicat de presă, că România este foarte aproape de momentul în care vizele pentru SUA vor fi ridicate. Ultima evaluare pentru includerea în programul Visa Waiver va avea loc la finalul lunii octombrie, iar condițiile pentru accedere sunt îndeplinite, în special condiția esențială de a avea o rată de refuz a vizelor sub 3%.

În curând, românii vor putea călători fără viză în Statele Unite ale Americii, după accederea României în Programul Visa Waiver (PVW) al SUA, program care permite cetățenilor țărilor incluse să călătorească fără viză în Statele Unite pentru o perioadă de până la 90 de zile, în scop turistic sau de afaceri.

Programul este gestionat de Departamentul pentru Securitate Internă al SUA (DHS), în consultare cu Departamentul de Stat.

„Accederea României în programul Visa Waiver presupune îndeplinirea unor criterii stricte legate de securitate, contraterorism, schimb de informații, imigrație, documentele de călătorie și de identitate, precum și un proces de screening riguros al călătorilor. Aceste criterii sunt cuprinse într-un Plan de Acțiune, în cadrul căruia MAI a îndeplinit o serie de operațiuni și obiective esențiale pentru realizarea PVW”, se mai arăta în comunicatul citat.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
17.3 ° C
18.8 °
16.1 °
76 %
5.1kmh
0 %
mie
19 °
joi
26 °
vin
27 °
sâm
19 °
Dum
18 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii