Facturile la energie rămân plafonate până la 1 aprilie 2025

Facturile la energie rămân plafonate până la 1 aprilie 2025

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a declarat că preţul energiei ar putea fi plafonat chiar şi după 31 martie 2025. El a explicat însă că Normele de aplicare a plafonării ar putea fi schimbate.

„Aceste facturi au rămas și rămân plafonate până la nivelul lunii aprilie, până la 1 aprilie anul viitor, dacă nu cumva vom putea să prelungim această formă de sprijin.[…] Actuala schemă e valabilă pentru toată lumea, în funcție de nivelul de consum, inclusiv martie anul viitor. În discuțiile cu Comisia Europeană, tocmai constatând situația de pe piața energiei europene va fi una dintre solicitările noastre să putem continua aceste forme de sprijin. Pentru că trebuie aprobate și de Comisia Europeană.

Dacă nu se admite acest punct de vedere și trebuie să intervenim pe această schemă, garanția pe care noi o dăm este că românii care cu adevărat nu-și pot plăti aceste facturi, vor avea tot sprijinul din partea guvernului României, așa cum l-au avut și până acum”, a declarat Sebastian Burduja, la finalul ședinței de guvern de miercuri, potrivit tvrinfo.ro.

Tot miercuri, ministrul Energiei a scris pe contul de Facebook că nu este normal ca Europa de Est să plătească pentru energie preţuri mult mai mari decât Europa de Vest, aşa cum s-a întâmplat în ultimele luni, şi de aceea a solicitat Comisiei Europene (CE) un tratament corect şi o uniunea energetică funcţională.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
22.9 ° C
24.4 °
22 °
40 %
3.1kmh
0 %
mar
23 °
mie
25 °
joi
26 °
vin
28 °
sâm
20 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii