România este prezentă la cel de-al 19-lea Summit Internaţional al Francofoniei, care se desfășoară în Franța

România este prezentă la cel de-al 19-lea Summit Internaţional al Francofoniei, care se desfășoară în Franța

Franţa găzduieşte începând de astăzi cel de-al 19-lea Summit Internaţional al Francofoniei, la care participă zeci de şefi de stat şi de guvern şi reprezentanţi ai comunităţii internaţionale şi ai societăţii civile.

România este reprezentată de preşedintele Klaus Iohannis şi ministrul de externe, Luminiţa Odobescu.

„Acest summit are loc într-un context politic internaţional profund divizat, polarizat pe fundalul unor crize politice şi de securitate globale majore, care afectează şi spaţiul francofon. Şi aici, evident, vorbim atât de războiul dus de Rusia în Ucraina, de situaţia extrem de dificilă din Orientul Mijlociu, dar şi de crizele din Sahel sau Haiti, cu efecte regionale şi internaţionale. Evident, şi cu această ocazie ne vom promova şi prezenta poziţia în ceea ce priveşte situaţia politică şi de securitate din spaţiul francofon”, a spus ministrul Luminița Odobescu pentru Radio România Actualități

Cu peste 320 de milioane de vorbitori în întreaga lume, fiind a cincea limbă vorbită, cu 150 de milioane de tineri care îşi fac studiile în franceză, ea este un atuu major pentru cei care o cunosc. Reunind 88 de ţări şi regiuni, Organizaţia Internaţională a Francofoniei este un mijloc de progres şi cooperare în sfera economică, culturală şi tehnologică pentru ţările membre.

Festivalul şi Concursul Internaţional „George Enescu”, Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu, Festivalul Naţional de Teatru şi alte importante manifestări de muzică, artele spectacolului şi cinematografie reprezintă România la Satul Francofoniei din Paris sub motto-ul „La Roumanie, j’en ai envie!”.

Village de la Francophonie/ Satul francofoniei este organizat în perioada 2-6 octombrie în Centquatre-Paris, un sit arhitectural excepţional şi istoric dedicat inovaţiei şi creaţiei cu impact internaţional, iar intrarea la evenimente este liberă. În Satul Francofoniei / Village de la Francophonie, ţările participante au oportunitatea de a-şi face cunoscute culturile, patrimoniile şi societăţile în faţa publicului larg.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
ploaie de intensitate mică
19.8 ° C
20 °
18.9 °
83 %
4.1kmh
40 %
sâm
20 °
Dum
22 °
lun
21 °
mar
23 °
mie
24 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii