Papa Francisc: „Pe 7 octombrie, îi rog pe toţi să urmeze o zi de rugăciune şi post pentru pace în lume”

Papa Francisc: „Pe 7 octombrie, îi rog pe toţi să urmeze o zi de rugăciune şi post pentru pace în lume”

Papa Francisc a făcut apel la o zi de rugăciune și post pentru 7 octombrie, când se împlinește un an de la izbucnirea războiului Israel-Hamas.

„În această oră dramatică a istoriei noastre”, a spus Papa, „în timp ce vânturile războiului și focurile violenței continuă să devasteze popoare și națiuni întregi, comunitatea creștină își amintește de chemarea sa de a se pune în slujba umanității”.

Papa a făcut anunțul despre ziua de 7 octombrie după Sfânta Liturghie din Piața Sfântul Petru, pentru deschiderea celei de-a doua sesiuni a Adunării Generale a Sinodului din data de 2 octombrie.

„Pentru a invoca prin mijlocirea Preasfintei Fecioare Maria darul păcii, duminica viitoare (n.r. – 6 octombrie) voi merge la bazilica Santa Maria Maggiore unde voi recita Sfântul Rozariu şi voi adresa o rugăciune sinceră către Fecioară”, a precizat liderul de la Vatican.

„Dacă este posibil, vă rog şi pe voi, membri ai Sinodului, să mi vă alăturaţi cu această ocazie”, a adăugat pontiful argentinian în vârstă de 87 de ani.

„Pe 7 octombrie, îi rog pe toţi să urmeze o zi de rugăciune şi post pentru pace în lume”, a afirmat papa la finalul omiliei din Piaţa Sfântul Petru de la Vatican, cu ocazia deschiderii summitul global al liderilor catolici, cunoscut sub denumirea de Sinodul Episcopilor, potrivit ANSA.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
nori împrăștiați
12.8 ° C
12.8 °
12.8 °
72 %
4.6kmh
27 %
lun
21 °
mar
23 °
mie
24 °
joi
26 °
vin
27 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii