Gabriela Firea: Libera circulație este un drept, nu un privilegiu. România are tot dreptul să intre complet în spațiul Schengen

Gabriela Firea: Libera circulație este un drept, nu un privilegiu. România are tot dreptul să intre complet în spațiul Schengen

În contextul în care eurodeputații dezbat la Strasbourg reintroducerea controalelor la granițele unor state europene, dar și al anunțului făcut joi de președinția ungară a Consiliului UE referitor la programarea pentru joi a unor discuții privind aderarea completă la Schengen a Bulgariei și României, europarlamentara Gabriela Firea a reiterat dreptul țării noastre de a deveni parte a spațiului comun european.

„De 13 ani românii așteaptă să se bucure, la fel ca ceilalți cetățeni europeni, de dreptul fundamental la libera circulație în spațiul Schengen. Din anul 2011, au fost îndeplinite toate cerințele legate de securitatea frontierelor, cooperarea cu agențiile europene, modernizarea infrastructurii”, a precizat Gabriela Firea într-o postare pe pagina sa de Facebook. „Însă, suntem aproape la final de 2024 și românii continuă să fie opriți la granițele Europei. Un singur stat ne-a blocat. Este inadmisibil că aderarea României la spațiul Schengen a fost folosită ca subiect de campanie electorală internă”, a mai spus Firea, cu referire bineînțeles la Austria.

„A venit momentul să oprim această discriminare revoltătoare care afectează milioane de români! Libera circulație este un drept, nu un privilegiu. Iar România solicită acest drept în baza unei realități obiective și a îndeplinirii tuturor cerințelor. Eurodeputații români fac un apel clar, în numele tuturor românilor care contribuie zilnic la succesul economic al Uniunii Europene”, a conchis Gabriela Firea.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
câțiva nori
20 ° C
20 °
20 °
47 %
2.6kmh
18 %
lun
21 °
mar
23 °
mie
24 °
joi
26 °
vin
27 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii