Natura bunului simț, un proiect Environ x CSWeek. Ediția #III_Galateca și traseu național la Oradea și Timișoara

Natura bunului simț, un proiect Environ x CSWeek. Ediția #III_Galateca și traseu național la Oradea și Timișoara

Luni, 7 octombrie, la ora 19.00 Galeria Galateca și-a deschis porțile pentru un nou proiect în cadrul CSWeek. Ediția #III,  expoziția imersiva Natura bunului simț. Evenimentul marchează un nou parteneriat în cadrul Săptămânii Sustenabilității creative. CSWeek, Environ alăturându-se rețelei de parteneri din cele patru orașe (București, Iași, Oradea și Timișoara).

Povestea imersivă poate fi experimentată în intervalul 8 -12 octombrie, la Galateca, și este în regia lui Dacian Foldi, muză fiind Ana Maria Bucura.

Traseul național continuă cu proiectele de la Oradea și Timișoara, ce sintetizează conceptul curatorial al întregii manifestări: “Cu mottoul Lasă-ți amprenta asupra viitorului!, propunem ca temă centrală Omul, modul de acțiune și asumare în dezvoltarea de soluții creative și impactul pe care activitățile culturale și platformele inovator-creative îl au asupra comunităților, mediului și mentalităților, cultura fiind al patrulei pilon al sustenabilității.”.

CSWeek este inițiată de Galeria GALATECA și Asociația Culturală Neo Art România și propune o platformă sustenabilă și un eveniment anual național care să reunească sub aceeași cupolă bune practici, exemple locale sau internaționale, inițiative creative și implicare în comunitate, și propune să conecteze publicul, comunitățile creative din București, Iași, Oradea și Timișoara, timp de o lună organizând o serie de  expoziții, intervenții în spațiul public și evenimentele cultural-educative dedicate sustenabilității, adresându-se atât publicului larg cât și specialiștilor în sustenabilitate din varii domenii și celor din domeniul cultural.

CSWeek. Ediția#III_Oradea este următorul proiect în rețeaua națională, ce a debutat pe 23 septembrie la București, și se va desfășura în intervalul 11 octombrie – 11 noiembrie, cu focus în intervalul

11 – 13 octombrie,   ca parte din conceptul Find the Flamingo creat de Galeria Galateca pentru FestiFall Oradea,  în parteneriat cu Oradea Heritage, Oradea FestiFall 2024, Facultatea de Arte din cadrul Universității Oradea și Universitatea Partium, în Cinematograful din Palatul Vulturul Negru, Casa Darvas – La Roche, dar și instalații pe esplanada de pe malul Crișului.  Curatori: Anca Boeriu, Alin Mihon și Andreea Sandu. Expoziția de bijuterie contemporană sustenabilă la Casa Darvas –  La Roche prezintă designeri și branduri precum Katerini, Contemporia, Diana Pântea și Alexe Popescu, la Palatul Vulturul Negru o amplă expoziție Vlad Țenu, instalații ale unor artiști precum Betty Stoicovici, Alexandru Simion Boeriu, Oscar Castillo, Misha Diaconu, iar pe esplanadă o serie de instalații și intervenții realizate de Anca Boeriu.

Sâmbătă, 12 octombrie va avea loc la ora 19.00 conferința pe tema sustenabilității creative și artist-talks la Casa Darvas-La Roche.

Programul continua cu CSWeek @Timișoara, în intervalul 18 octombrie – 23 octombrieExpoziția capsulă CSWeek. Ediția #III_Timișoara, în parteneriat cu Codru Festival, UAV, la Muzeul Corneliu Mikloși. Curatoare: Anca Boeriu, Elena Adorian Aronoaie și Andreea Sandu. Artiști invitați: Vică Adorian, Vladen Babcinețchi, Mihai Băncilă, Alexandru Simion Boeriu, Anca Boeriu, Vladimir Simion Boeriu, Felix Cionte, Ioana Cionte, Raluca Ilaria Demetrescu, Misha Diaconu, Sabina Georgescu, Florin Magda, Răzvan Mic, Maia Ștefana Oprea, Cosmin Paulescu, Lucian Radu, Natalia Silaghi, Valentina Ștefănescu, Patricia Teodorescu, Mihai Zgondoiu și Alec Vianu. Coordonator secțiune film: Ana Negoiță. Manifestarea include și expoziția artistului spaniol Joan Alvado, ”BaladeleCoralului” / „Las Baladas del Coral”, organizată în parteneriat cu InstitutulCervantes din București.

Din  21 octombrie CSWeek. Ediția#III_ IAȘI prezintă expoziția de arhitectură spaniolă eco Arquitectura y feminismo. Sin principio nifin în parteneriat cu Institutul Cervantes, iar pe 22 octombrie urmaeză Conferința Natională CSWeek la Goethe Institut Bucuresti.

CSWeek are la bază crearea de legături între comunități, redescoperirea naturii și a ceea ce face parte din natural în mediul urban și prezentarea sau crearea de exemple de practici diverse, sustenabile și propagarea lor în cadrul comunităților creative eterogene,  pentru că fiecare dintre noi ne lăsăm amprenta în viitor.

Parteneri strategici: Environ, Asociația Culturală Fantom din Berlin, Institutul Cervantes din București, Goethe Institut din București, Oradea Heritage, Codru Festival, Uniunea Artiștilor Plastici din România, Ordinul arhitecților din România , Filiala Iași, Arcub, Primăria Municipiului București, Străzi deschise, Universitatea de Vest, UNARTE și Universitatea din Oradea.

Parteneri: Aqua Carpatica și Sâmburești. Parteneri media: Modernism, Agenția de C”Arte, Propagarta, Revista Biz, Radio România Cultural, Metropola TV.

Întregul program îl regăsiți pe www.csweek.ro

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
16.2 ° C
17.7 °
12 °
70 %
0.5kmh
0 %
mar
18 °
mie
24 °
joi
26 °
vin
28 °
sâm
19 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii