Măsuri suplimentare ale Guvernului pentru produsele din Ucraina de pe piața românească

Măsuri suplimentare ale Guvernului pentru produsele din Ucraina de pe piața românească

Guvernul României vine cu noi reguli pentru prusele din Ucraina, iar vizate sunt ouăle și carnea de pui.

Măsurile suplimentare vin după ce agricultorii din țara noastră se plâng că piața din România a fost invadată de produse de proastă calitate din Ucraina.

Ministrul Florin Barbu a susținut încă din data de 23 septembrie a.c., în Consiliul AgriFish, propunerea Bulgariei cu privire la interzicerea importului de ouă din Ucraina și a cerut deja Comisiei Europene o soluție pentru protejarea fermierilor europeni de prețurile de dumping practicate de Ucraina, se arată într-un comunicat al MADR.

„Este nevoie de o intervenție a Comisei Europene în privința importurilor ucrainene de ouă și carne de pasăre, ținând cont de faptul că fermierilor noștri le sunt impuse anumite condiționalități cu privire la creșterea păsărilor, care presupun costuri mult mai mari în comparație cu cele ale fermierilor din afara Uniunii Europene.
Așteptăm o decizie rapidă a Comisiei Europene, însă le transmit fermierilor că noi suntem pregătiți să aplicăm mecanismul de licențiere a importurilor, pe care deja l-am aplicat cu succes în cazul importurilor de cereale, zahăr și făină”, preciza recent Barbu.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
17.3 ° C
18.8 °
16.1 °
76 %
5.1kmh
0 %
mie
19 °
joi
26 °
vin
27 °
sâm
19 °
Dum
18 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii