Comisia Europeană, de acord cu planul fiscal de reducere a deficitului, anunță premierul Ciolacu

Comisia Europeană, de acord cu planul fiscal de reducere a deficitului, anunță premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că Executivul pe care îl conduce a ajuns la o înțelegere cu Comisia Europeană cu privire la planul fiscal de reducere a deficitului bugetar. Șeful Guvernului a subliniat că experţii CE au fost de acord cu o perioadă de grație de șapte ani pentru realizarea de investiții majore în economie.

„Am ajuns la o înţelegere cu Comisia Europeană cu privire la planul fiscal. Este esenţial că experţii Comisiei au fost de acord că România are nevoie de o perioadă de 7 ani în care să facă investiţii masive în economie. Doar astfel vom ajunge la media UE în privinţa dezvoltării, a veniturilor cetăţenilor şi a nivelului de trai, în general. Există şi un acord asupra ideii că, dacă deficitul este mai mic decât investiţiile, atunci suntem pe o traiectorie sănătoasă”, a afirmat Ciolacu, la începutul şedinţei de Guvern.

El a menționat și nevoia ca statul să facă eforturil de a reduce cheltuielile, în vederea consolidării echilibrului economic și a promis sporirea investițiilor în următorii ani. „Vom continua să investim masiv în economie şi în infrastructură”, a transmis prim-ministrul.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
13.4 ° C
14.9 °
12.7 °
42 %
2.6kmh
0 %
vin
13 °
sâm
13 °
Dum
14 °
lun
15 °
mar
17 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii