România a ajuns la un acord cu Bruxellesul pentru planul fiscal al României

România a ajuns la un acord cu Bruxellesul pentru planul fiscal al României

Premierul Marcel Ciolacu anunță că România a ajuns la un acord cu Bruxellesul pentru planul fiscal al României. Șeful Guvernului dă asigurări că ivestițiile vor crește în continuare în următoarea perioadă.

„Am ajuns la o înțelegere cu Comisia Europeană cu privire la planul fiscal. Este esențial că experții Comisiei au fost de acord că România are nevoie de o perioadă de șapte ani în care să facă investiții masive în economie”, a explicat Ciolacu.

„Prin urmare, investițiile vor crește în următorii ani și vom continua să investim masiv în economie și în infrastructură. Aprobăm, așadar, un proiect major de investiții ce conectează mari centre urbane prin transport feroviar modern. Deși urmează o campanie electorală, prioritatea noastră este în următoarele două luni să recuperăm întârzierile și să salvăm toți banii din PNRR.

Oamenii așteaptă de la noi soluții și vor să vadă lideri care își asumă răspunderea, nu care stau pe margine și critică. Eu îmi voi asuma să iau acele decizii care să aducă în România toți banii din PNRR, fără să mă gândesc la calculele politice”, a mai punctat șeful Guvernului, potrivit stiripesurse.ro.

Comisia Europeană a convenit cu România doar prelungirea, până la 31 ianuarie 2025, a termenului limită până la care ţara poate depune planul său de reducere a deficitului bugetar, a explicat miercuri, pentru Reuters, un purtător de cuvânt de la Comisia Europeană.

„În condiţiile în care nu am primit încă planul României, nu putem face comentarii cu privire la conţinutul său. Înainte de trimiterea planului, Comisia este angajată într-un dialog tehnic cu statele membre, inclusiv cu România, în ideea de a se asigura că aceste planuri respectă toate cerinţele prevăzute în legislaţie”, a precizat purtătorul de cuvânt al Executivului comunitar, citat de Reuters, conform Agerpres. 

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
9.2 ° C
9.9 °
6 °
57 %
1.5kmh
0 %
vin
10 °
sâm
13 °
Dum
14 °
lun
15 °
mar
17 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii