Reprezentantul special al ONU: România a înregistrat progrese în domeniul protecţiei copilului

Reprezentantul special al ONU: România a înregistrat progrese în domeniul protecţiei copilului

România a făcut progrese în domeniul protecţiei şi drepturilor copilului, precum şi în privinţa combaterii violenţei asupra minorilor, consideră reprezentantul special al ONU pe acest domeniu, care a vizitat ţara noastră.

Reprezentantul special al ONU pentru combaterea violenţei împotriva copiilor, dr. Najat Maalla M’jidm, a vizitat din nou România, după doi ani, şi a apreciat progresul semnificativ realizat în acest timp, inclusiv adoptarea legii prin care anul 2025 va fi desemnat Anul Copilului.

Ea consideră că această iniţiativă este un exemplu de bună practică şi sugerează că un astfel de an dedicat copiilor în mai multe ţări ar putea stimula investiţiile globale în protecţia copilului.

„România are realizări-cheie în protecţia şi bunăstarea copilului, cu multiple strategii, planuri şi reforme legislative în acest domeniu. Cred că România este într-o poziţie excelentă nu doar pentru a continua să conducă aceste eforturi pe plan intern, dar şi pentru a deveni un exemplu la nivel internaţional în protecţia copilului”, consideră Najat Maalla M’jid, potrivit Radio România Actualități.

Totuşi, Maalla M’jid a subliniat că România încă se confruntă cu provocări, având în vedere că protecţia copiilor necesită o abordare multisectorială. Aceasta implică nu doar Ministerul Familiei, ci şi Ministerele Educaţiei, Sănătăţii, precum şi autorităţile locale.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
10.5 ° C
11.2 °
10 °
59 %
3.6kmh
0 %
vin
13 °
sâm
13 °
Dum
14 °
lun
16 °
mar
17 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii