Cei trei frați din Hunedoara dați dispăruți au fost aduși în țară în acestă dimineață

Cei trei frați din Hunedoara dați dispăruți au fost aduși în țară în acestă dimineață

Tatăl celor trei copii din Hunedoara, dați dispăruți și căutați timp de trei zile de autorități, a fost retinut pentru 24 de ore. Este acuzat că nu a respectat măsurile privind încredințarea minorilor și că a indus în eroare organe judiciare.

Între timp, cei trei frați aduși în țară au fost preluați de asistenții DGASPC și sunt acum în plasament într-un centru. Vă reamintim, la numărul de urgenţă 119 puteti semnala cazurile de abuz asupra copiilor.

Cei trei frați din Hunedoara dați dispăruți luni seara și găsiți ieri în Serbia, alături de tatăl lor, au fost aduși în țară în acestă dimineață.

Polițistii sârbi i-au predat pe cei trei copii și pe tatăl lor colegilor români la Punctul de Trecere al Frontierei Portile de Fier 1, vineri dimineața, în jurul orei 6.00.

Tatăl a fost interogat în vamă timp de o oră, iar apoi va fi condus la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara, acesta fiind cercetat sub aspectul comiterii infracțiunilor de nerespectare a măsurilor privind încredințarea minorilor, inducerea în eroare a organelor judiciare și participație improprie la trecerea frauduloasă a frontierei de stat. La finalul audierilor acesta a fost reținut.

În paralel, se fac verificări la Poliția de Frontieră Mehedinţi pentru a vedea cum a fost posibil ca minorii să părăsească ţara.

Marțian Antonio Adrian, Marțian Rania Adriana și Marțian Raisa Antonia au fost găsiți joi de autorități în orașul Niș din Șerbia, alături de tatăl lor care avea ordin de protecție și nu avea voie să se apropie la mai mult de 30 de metri de copii. Ministrul de Interne din Serbia i-a transmis joi omologului român că cei trei minori sunt în afara oricărui pericol, potrivit tvrinfo.ro.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
9.2 ° C
9.9 °
6 °
57 %
1.5kmh
0 %
vin
10 °
sâm
13 °
Dum
14 °
lun
15 °
mar
17 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii