„Operațiunea Năvodul”: Bărbatul care voia să-l găsească pe „străbunicul” său, Dracula

„Operațiunea Năvodul”: Bărbatul care voia să-l găsească pe „străbunicul” său, Dracula

Este anchetă la Inspectoratul de Poliţie din Sibiu, după ce agenţii de poliție care au încercat să-l oprească pe tânărul elvețian, drogat şi fără permis, pe DN1, au fost acuzați că ar fi folosit mai mulţi şoferi ca scuturi umane, în ceea ce ei au numit „Operațiunea Năvodul”. 

Între timp, bărbatul care voia să-l găsească pe „străbunicul” său, Dracula, a fost reţinut şi va ajunge în faţa judecătorilor cu propunere de arestare preventivă.

Tânărul din Elveţia a condus beat şi drogat după ce a furat o maşină din Făgăraş şi încerca să ajungă la Cluj ca să devină vampir. Şoferii opriţi în trafic spun că agenţii au blocat intenţionat drumul naţional 1 cu maşini civile şi astfel viaţa le-a fost pusă în pericol. 

„Până să îi pună cuiele, noi am fost opriți să fim scut. Ne-a oprit și ne-am trezit că ne bușește. Nu ne-au anunțat să facem culoar ca să treacă nebunul.”

Sunt acuzaţiile aduse de şoferii care spun că au fost folosiţi în mod abuziv de poliţişti pentru a-l putea prinde pe tânărul de 19 ani din Elveţia, drogat și fără permis, care a furat o maşină din Făgăraş ca să ajungă la Hoia Baciu ca să devină vampir.

„Vreau să merg la Hoia Baciu, în căutarea stră-străbunicului, contele Dracula, Vlad Țepeș. Sper că mă poate transforma într-un vampir. Toată viața am visat la lucrul ăsta și acum sunt aici.”, a declarat tânărul, după ce a fost prins.

„A fost un impact puternic. În mine a intrat prima oară, a ricoșat și în ei, m-a împins în jur de 15 metri. Mi se pare absurd ce au făcut, deci odată ce ai spikeul-ăla nu văd logica să mai oprești niște mașini ca să îl blochezi pe cel fugărit care era, apropo, de cetățenie elvețiană, era drogat. Deci de ce să faci un scut uman, că de fapt asta s-a întâmplat, s-a produs un scut uman și ăla fiind drogat a intrat în noi direct. Au încercat să îl mai oprească tot cu cuie înșiruite și acolo a lovit altă mașină, din ce am înțeles, deci era logic că o să ne lovească și pe noi, nu va opri”, povestește unul dintre șoferii care s-au ales cu mașină avariată.

Mașina furată a fost dată în urmărire tuturor echipajelor din zonă, iar polițiștii au încercat să-l oprească pe DN1.

Trei persoane au fost rănite şi patru maşini distruse. Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Sibiu au transmis că agenții nu au folosit intenționat mașinile altor şoferi pentru a-l opri pe fugar.

„Întreaga misiune, din momentul observării mașinii suspecte în trafic, pe DN1, în zona Hula Bradului, până la prinderea bărbatului care o conducea, s-a derulat contra cronometru, iar polițiștii aflați în urmărire au avut ca obiectiv prioritar siguranța celorlalți participanți la trafic. Modul de intervenție este analizat de polițiștii din cadrul serviciului de pregătire profesională și serviciului rutier Sibiu”, a transmis IPJ.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
11 ° C
12.1 °
11 °
62 %
1.3kmh
10 %
mar
12 °
mie
19 °
joi
18 °
vin
16 °
sâm
18 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii