În prag de Sărbători, Teatrul Ion Creangă dă startul proiectului aniversar „TIC60 – 60 de ani de excelență în domeniul artei” și anunță primul eveniment din seria mai multor manifestări culturale, care urmează să aibă loc anul viitor.
Rolul lor este de a celebra, pe de o parte, moștenirea lăsată de Ion Creangă poporului român și, pe de alta, importanța teatrului și a educației prin artă în rândul copiilor, promovată de TIC, de-a lungul celor 6 decenii de existență, atât prin reprezentații, cât și prin activități conexe care facilitează accesul la actul artistic.
Fiecare eveniment din proiectul „TIC60” va avea ca punct de plecare și va pune în valoare, prin conținutul său, una dintre următoarele arte frumoase: filmul, dansul, desenul / grafica, teatrul, muzica și sculptura.Primul dintre ele are ca nucleu filmul și se desfășoară marți, 24 decembrie, între orele 11:00 și 13:30, la Sala Mare din str. Piața Amzei nr. 13, urmând să fie prezentat de Gabriel Coveșeanu, managerul Teatrului Ion Creangă. Din program fac parte rememorări ale unor clipe importante din istoria Teatrului, evocate de Alexandrina Halic, invitata specială a întâlnirii, reinterpretarea unor fragmente memorabile din spectacolul „Harap Alb” (2005), a regretatului Cornel Todea, cu actori din distribuția originală, și proiecția filmului cult „De-aș fi… Harap Alb”, realizat în 1965 și regizat de Ion Popescu-Gopo.
Pe 4 mai 1965, avea să bată gongul, oficial, la Teatrul Ion Creangă. Visul actorului Ion Lucian, cel care a avut ideea creării unui spațiu cu spectacole pentru copii a devenit realitate. Pe 4 mai, an de an, îi spunem „La mulți ani!” locului transformat în tărâm, în care personajele se-ntrec în replici, cântece și dans, scenele se țes când mai lin, când mai tensionat, iar deznodămintele stau întotdeauna sub o stea norocoasă. Pentru aniversarea din 2025, urările încep mai devreme și vor ține cât întâmplările frumoase din basme, începând din stagiunea prezentă până în primele luni ale stagiunii următoare.