Dieta mediteraneană a primit multă atenție, fiind privită drept o modalitate sănătoasă de a mânca și pe bună dreptate.
S-a demonstrat că dieta mediteraneană reduce riscul de boli de inimă, sindrom metabolic, diabet, anumite tipuri de cancer, depresie și, la adulții în vârstă, un risc scăzut de fragilitate, împreună cu o mai bună funcționare mentală și fizică, potrivit Harvard Health Publishing.
Astfel, dieta mediteraneană, adoptată de tot mai mulţi oameni, e recunoscută oficial nu doar ca un model alimentar tradițional, ci și ca o veritabilă terapie pentru sănătate.
De asemenea, dieta mediteraneană aduce şi beneficii asupra oaselor, menţine sub control nivelul glicemiei, iar riscul de a dezvolta diabet zaharat de tip II, scade semnificativ. Dieta mediteraneană are multe opţiuni, pentru toate gusturile, şi cuprinde preparate ce conţin foarte multe legume, fibre, carne – roşie şi albă, dar şi foarte mult peşte. Potrivit specialiștilor, nu e bine să sărim niciodată peste micul dejun care poate fi chiar şi unul frugal, ce conţine o cafea, un produs patiserie şi un suc proaspăt de portocale, conform observatornews.ro.