Sesiunile programelor Rabla Clasic și Rabla Plus vor începe pe 24 martie, potrivit anunțului ministrului Mediului de joi, 9 martie.
Avem un buget de 240 de milioane de lei pentru acest program. Bugetul va fi completat cu un procent de 20% din totalul de 100% din partea autorităţilor locale. Adică, 2.400 lei se vor plăti din bugetul AFM, iar 600 de lei se vor plăti din bugetul local. Astfel, beneficiarul va primi un total de 3.000 lei pentru fiecare maşină mai veche de 15 ani şi care va fi casată, va fi predată pentru reciclare”, a spus Tanczos Barna, ministrul Mediului.
Pentru Programul Rabla Plus au fost acceptate trei dosare pentru 23 de autovehicule 100% electrice. De asemenea, au fost aprobate 11 contestații pentru 28 autoturisme, dintre care 26 electrice și două electrice hibride.
Ce condiții trebuie respectate
- să fie o persoană fizică cu domiciliul/reședința în România;
- să aibă domiciliul/reședința pe raza teritorială a UAT-ului solicitant de finanțare;
- să deţină în proprietate un autovehicul uzat înmatriculat pe numele său de cel puțin 5 ani;
- să nu fie înregistrat cu obligaţii restante de plată a taxelor, impozitelor, amenzilor şi contribuţiilor către bugetul de stat și bugetul local;
- să nu fi obţinut şi să nu fie pe cale să obţină finanţare prin proiecte ori programe finanţate din alte fonduri publice, fonduri comunitare, inclusiv prin Programul Rabla Clasic sau prin Programul Rabla Plus, pentru același autovehicul uzat cu care participă în Program;
- să nu fie condamnat pentru infracţiuni împotriva mediului, prin hotărâre judecătorească definitivă.