Federația Română de Fotbal a aprobat noul protocol medical pentru revenirea pe stadioane

Federația Română de Fotbal a aprobat noul protocol medical pentru revenirea pe stadioane

Noul protocol medical a fost aprobat de FRF şi permite accesul spectatorilor în tribune până la o capacitate maximă de 25%, anunţă frf.ro.

Vor intra cei vaccinați, cei care prezintă teste PCR și antigene rapide negative, însă nu se spune nimic despre cei care au trecut prin boală și care teoretic au anticorpi, cărora le este astfel îngrădită prezența în arene.

Accesul pe stadion

Un alt pas important spre normalitate îl reprezintă faptul că persoanele implicate în organizarea meciurilor de fotbal vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei de vaccinare sunt exceptate de la obligaţia testării.

La eveniment pot participa persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-COV-2, pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare. Persoanele care nu îndeplinesc această condiţie, trebuie să prezinte un rezultat negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore. Pentru procurarea tichetelor de acces este necesară dovada testului negativ sau a adeverinţei de vaccinare cu a doua doză din care să reiasă că au trecut peste 10 zile de la rapel.

Toate porţile de acces în interiorul arenei sportive vor fi deschise. Organizatorii vor comunica spectatorilor orele recomandate pentru sosirea la eveniment, precum şi poarta de acces recomandată, pentru a minimiza riscul de creare a aglomeraţiei în aceste puncte. De asemenea, vor exista marcaje care să ajute persoanele să păstreze distanţa de siguranţă de minimum 1,5 metri.

Accesul în incintă nu va fi permis persoanelor care prezintă febră, tuse, dureri în gât, dificultate în respiraţie. Persoanelor care prezintă unul sau mai multe dintre aceste simptome li se va recomanda să contacteze medicul de familie.

Controlul de securitate de la porţi se va face doar vizual, spectatorii fiind rugaţi să colaboreze şi să prezinte de bună voie obiectele pe care le deţin în buzunare şi / sau genţi. Dacă este necesar, verificarea corporală va fi efectuată de stewarzi folosind măşti de protecţie, mănuşi de unică folosinţă şi se vor schimba / dezinfecta la fiecare control sau se va recurge la auto-verificare.

Accesul în arenă este permis doar cu genţi mai mici sau egale cu o foaie de hârtie A4. Nu se permite accesul cu mâncare sau băutură.

Aşezarea în tribune

Organizatorul evenimentului sportiv are obligaţia de a marca în mod corespunzător spaţiile unde spectatorii se pot aşeza, astfel încât să se poată respecta o distanţă minimă de 1,5 metri între oricare două persoane. Purtarea măştii de protecţie de către spectatori este obligatorie pe toată durata participării la evenimentul sportiv. În tribune, pe fiecare rând, un scaun ocupat trebuie să fie urmat de 3 scaune libere. Spectatorii vor avea obligaţia de a nu părăsi locul alocat, în caz contrar fiind invitaţi să părăsească incinta.

În cazul evenimentelor pilot, organizate cu aprobarea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, se poate depăşi limita de 25% din capacitatea tribunelor. Participanţii la evenimentul pilot îşi vor da acordul privind procesarea datelor cu caracter personal, în vederea monitorizării evoluţiei stării lor clinice. Baza de date cu participanţii la evenimentul pilot va fi transmisă către Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică sau Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti, pentru a face verificările necesare.

Persoanele vaccinate nu mai au nevoie de teste Covid-19.

“Este un pas important spre normalitate şi mă bucur pentru sportul românesc, în general, şi pentru toată familia fotbalului românesc, în special, care a traversat o perioadă dură de restricţii şi dificultăţi financiare. Federaţia Română de Fotbal alături de membrii săi şi-a orientat eforturile spre găsirea de soluţii precum reluarea antrenamentelor, reluarea competiţiilor, redeschiderea bazelor sportive sau reluarea fotbalului amator. A fost o misiune foarte dificilă atât timp cât fanii, susţinătorii morali şi financiari ai fotbalului, nu s-au putut apropia de stadioane. Azi suntem în momentul în care eforturile noastre sunt răsplătite. E un lucru bun că ne întoarcem la normalitate, dar este important să păstrăm ceea ce am câştigat astăzi, motiv pentru care trebuie să fim atenţi şi să ne luăm toate măsurile de precauţie. Organizatorii de evenimente sportive trebuie să înţeleagă că este foarte important să respectăm reglementările autorităţilor, iar Federaţia Română de Fotbal le va oferi tot sprijinul în acest sens. Un alt lucru foarte important îl reprezintă excepţia testării pentru persoanele vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2. Un motiv în plus de a îndemna pe toţi cei din familia fotbalului să aibă încredere în recomandările experţilor şi să se vaccineze. Împreună ne vom putea bucura din nou de normalitate!”, a declarat Răzvan Burleanu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
7.1 ° C
7.3 °
7 °
58 %
3.1kmh
0 %
lun
7 °
mar
7 °
mie
4 °
joi
10 °
vin
10 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii