Consumul de alcool contribuie la trei milioane de decese în fiecare an la nivel global.
În lume, aproximativ o treime dintre decesele tinerilor de 11-15 ani se produc prin accidente rutiere din cauza alcoolului.
Nici în România situaţia nu este mai bună, şase din 10 liceeni au raportat că beau alcool cel puţin o dată la două zile.
Care este situaţia în primul semestru al anului în curs, a spus directorul medical al Spitalului Clinic de Psihiatrie „Prof. Dr. Alexandru Obregia”, Eduard Moţoescu, pentru Radio România Actualități.
„Ceea ce am putut observa în cadrul Spitalului Obregia este faptul că de-a lungul ultimilor patru ani pe care i-am studiat în statistici, prezentarea ,să spunem, pacienților către spital cu acest diagnostic că nu a fost una cu o frecvență foarte crescută și diferită de la an la an. Ceea ce îngrijorează este, într-adevăr, faptul că consumul de alcool apare la vârste din ce în ce mai mici și apare din ce în ce mai mult la doamne, cum, din păcate, este și la populația pediatrică. În anul acesta, în primul semestru care încă nu s-a încheiat, am avut un prim caz de consum nociv de etanol la copil, o dependență de alcool foarte complicată din punct de vedere terapeutic de manageriat, deci, iacă-tă, asistăm la o premieră destul de sumbră în lumea medicală”.