Produse tip cutii cu bomboane, trufe, praline și bomboane cu ciocolată ce se regăsesc pe piața din România au până la 10 E-uri, potrivit un studiu realizat de InfoCons, conform Agerpres.
Sursa citată menționează că, în total, au fost analizate 126 de produse, de la următorii producători/distribuitori, printre care s-au aflat și Heidi, Ferrero și Nestle. Multe dintre aceste produse au până la 10 aditivi alimentari, mai mult sau mai puțin indicați persoanelor cu diferite afecțiuni.
Din punctul de vedere al ingredientului principal, 70,63% au ca prim ingredient zahărul, 7,93% au ca prim ingredient ciocolată/ciocolată amăruie/ciocolată cu lapte /ciocolată neagră, 5,55% au ca prim ingredient siropul de glucoză, 5,55% au ca prim ingredient grăsimile vegetale, 4,76% au ca prim ingredient masa de cacao și 2,38% crema de praline/crema cu aromă.
Toate produsele studiate au în componență lecitină (E 322 ), 25,39% dintre produsele studiate au avut în componență poliricinoleatul de poliglicerină (E 476), iar 18,25% conțin acid citric (E 330 ).
Studiul InfoCons AICI.