The Guardian: Creștere globală alarmantă a bolilor mintale în rândul tinerilor

The Guardian: Creștere globală alarmantă a bolilor mintale în rândul tinerilor

Inegalitatea între generații, rețelele sociale nereglementate, salariile proaste, locurile de muncă nesigure și criza climatică conduc la o creștere globală „periculoasă” și „alarmantă” a bolilor mintale în rândul tinerilor, potrivit specialiștilor din domeniul sănătății, citați de The Guardian.

Inegalitatea între generații, rețelele sociale nereglementate, salariile proaste, locurile de muncă nesigure și criza climatică conduc la o creștere globală „periculoasă” și „alarmantă” a bolilor mintale în rândul tinerilor, au avertizat experții în sănătate, citați de The Guardian.

Există o nevoie urgentă de a aborda acești factori determinanți și de a îmbunătăți tratamentele de sănătate mintală pentru a împiedica ratele de deces prematur, dizabilitățile și potențialul pierdut, toate acestea au escaladat în ultimele două decenii, a constatat cercetarea Comisiei de psihiatrie Lancet privind sănătatea mintală a tinerilor.

Lucrarea a fost condusă de directorul executiv al Centrului de excelență Orygen în sănătatea mintală a tinerilor din Australia, profesorul psihiatru Patrick McGorry, care a spus că „aceasta este cea mai gravă problemă de sănătate publică pe care o avem”.
Economic – 13 aug, 20:33
„Dacă deteriorarea rapidă a sănătății s-ar întâmpla în orice alt domeniu al sănătății, cum ar fi diabetul sau cancerul, guvernele ar demara acțiuni dramatice”, a spus el.
În timp ce sănătatea mintală reprezintă cel puțin 45% din povara generală a bolilor la persoanele cu vârsta cuprinsă între 10 și 24 de ani, doar 2% din bugetele globale de sănătate sunt dedicate îngrijirii sănătății mintale, arată raportul.

Chiar și în țările cele mai bogate, mai puțin de jumătate din nevoi este abordată, se arată în raport.
„Dar asistăm la o mare fragmentare a societății, cauzată într-adevăr de teoria economică sub care operăm a neoliberalismului, unde totul este o marfă”, a spus el.

Acest accent global pe individualism și competiție distruge legăturile sociale, erodează bunăstarea și serviciile publice și dă putere industriilor și corporațiilor dăunătoare, a spus el. „Poate părea, la modul superficial, că generațiile anterioare au avut o viață mai grea, având în vedere Marea Depresie, războaiele mondiale și amenințările nucleare”, a spus McGorry.

„Dar, de fapt, există mult mai puțină siguranță și speranță pentru viitor pentru generația actuală decât oricând. Provocările cu care se confruntă generația de tineri de astăzi sunt fără precedent, sunt devastatoare și sunt mai rele decât au fost vreodată.”

El a spus că, în multe țări, prețul mediu al unei case este de câteva ori salariul mediu anual. În plus, rețelele sociale și platformele digitale slab reglementate, care conduc la polarizarea politică, îi fac pe tineri să se simtă din ce în ce mai izolați, a spus McGorry.
„Se întâmplă atât de multe lucruri dăunătoare pe platformele de care titanii tehnologiei sunt responsabili”, a spus el.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
15.8 ° C
16.6 °
15 °
76 %
1.5kmh
0 %
joi
19 °
vin
24 °
sâm
27 °
Dum
27 °
lun
21 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii