Cu ce criză majoră se confruntă Bucureștiul

Cu ce criză majoră se confruntă Bucureștiul

Capitala se confruntă cu o criză majoră a gunoaielor. Au fost închise foarte multe stații de sortare și reciclare a deșeurilor. În aceeași idee, operatorii de salubritate au anunțat că își reduc activitatea. 

Conform mai multor obligații asumate la nivel național, începând cu 1 ianuarie 2021, în București devine obligatorie colectarea deșeurilor munincipale biodegradabile. Pe de altă parte însă, cum sau cine se va realiza aceste obligații rămâne un subiect incert.

Mai exact, începând cu anul viitor toate statele membre sunt obligate să raporteze Ministerului Muncii datele privind ținta de reciclare a deșeurilor. În București, în acest an, avem o reciclare de doar 8-9%.

  • Stația de sortare a Sectorului 3 a fost „suspendată” de Agenția pentru Protecția Mediului Bucuresti săptamâna trecută. Deșeurile colectate vor fi duse probabil direct la gropi, nesortate.
  • Stația de sortare-valorificare Ulmeni Calarași, unde se duc deșeuri din trei sectoare din București, a fost „suspendată” de Garda de Mediu.
  • Stația de sortare – valorificare ECOREC Ilfov, cea mai mare din România, încă nu are autorizație de mediu emisă de Agenția pentru Protecția Mediului Ilfov. Documentația a fost trimisă încă de anul trecut.

Ministerul Mediului, unde abia s-a instalat un nou ministru, ignoră atât situația reală cam „mirositoare” deja, cât și avertismentele operatorilor preluate în presa centrală și locală și pasează responsabilitatea către Primăria Capitalei și primăriile de sector.

Cele două mari companii de salubritate, ROSAL și URBAN, preconizează în acest sens o criză din cauza faptului că nu vor mai avea unde să ducă deșeurile colectate.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
ninsoare
0.5 ° C
1.1 °
-1 °
81 %
2.6kmh
0 %
vin
12 °
sâm
6 °
Dum
6 °
lun
7 °
mar
6 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii