Riscurile la care se expun tinerii când fac acte de teribilism

Riscurile la care se expun tinerii când fac acte de teribilism

Campania care poartă numele de „Selfie-ul pe tren nu ia like-uri, ia vieți”, se desfășoară la nivel național, până la data de 31 ianuarie 2021, iar pe parcursul acesteia, un vagon personalizat cu însemnele campaniei va circula prin toată țara. Pe traseul pe care va circula vagonul cu însemnele campaniei, poliția va organiza diferite evenimente în gări, astfel încât adolescenții și tinerii să înțeleagă mai bine care sunt riscurile la care se expun atunci când încearcă să facă o fotografie pe tren sau un alt act de teribilism live.

Evitarea banalității vieții cotidiene a dus la moartea a 70 de tineri până acum. Toți au murit în urma selfie-urilor făcute pe tren, prin electrocutare, potrivit datelor Poliției. Chiar dacă unii au făcut ultimul selfie înainte de moarte, alții au uitat de volan, deoarece făceau live în timpul conducerii autovehiculelor proprii. Cei care conduceau și făceau live, au murit în timpul transmisiilor.

Din cauza faptului că au avut loc atâtea decese legate de locurile în care se fac selfie-uri și live-uri, Poliția Română și CFR Călători au început o campanie de prevenire a accidentelor ce au la bază electrocutarea în zonele feroviare. Cu acest prilej, însemnele campaniei au fost inscripționate unui vagon de pe ruta Sibiu-Constanța. O campanie asemănătoare a mai avut și în anii 2000, eveniment care a contribuit pozitiv la micșorarea semnificativă a decesurilor de la acea vreme, a declarat doctorul Dan Enescu de la Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu din București.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
0.2 ° C
0.6 °
-1 °
83 %
2.7kmh
0 %
vin
12 °
sâm
6 °
Dum
6 °
lun
7 °
mar
4 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii