Ce faceți cu brazii după Sărbători? Vă oferim câteva soluții inteligente

Ce faceți cu brazii după Sărbători? Vă oferim câteva soluții inteligente

Cu toții am așteptat să împodobim cât mai frumos bradul, acum însă, magia sărbatorilor a trecut, iar întrebarea este ce facem cu brazii? Trebuie să știți că este interzisă aruncarea acestora pe străzi, așa că noi vă oferim câteva soluții inteligente.

Sărbătorile de iarnă au trecut, iar majoritatea românilor care au avut un brad natural de Craciun, nu mai știu cum să mai scape de ei. În loc să ajungă la gunoi, putem să încercăm câteva variante pe cât de simple, pe atât de folositoare.

Fie el natural, în ghiveci sau artificial, cei mai mulți români optează pentru aruncarea lui la gunoi, dar unii o fac cu mai multă responsabilitate decât alții. Firmele de salubrizare sunt obligate să preia acești brazi, fără să solicite bani în plus, astfel încât vor ridica, pe lângă deşeurile menajere, şi pomii de Crăciun pe care cetăţenii trebuie să îi lase la tomberoanele de gunoi de la bloc. Trebuie să știți că este interzisă aruncarea acestora pe străzi.

O altă variantă este să îl ducem înapoi în magazinul de unde l-am cumpărat. Anumite magazine au luat în calcul acest aspect și au promis vouchere celor care cumpărau brazi naturali și îi aduceau înapoi la început de ianuarie. Chiar dacă suma nu este foarte mare, merită efortul pentru ca brazii să se reintegreze util în natură.

Dacă nu vă numărați printre cei care au beneficiat de această ofertă și nu știți cum să scăpați de bradul uscat, ar trebui să luați în calcul varianta de a folosi tulpina curățată de crengi, în grădină, pentru plantele cățărătoare în timp ce crengile sunt ideale pentru protecția straturilor împotriva gerului.

Brazii care au fost crescuți natural, fără să le fi fost aplicat vreun tratament chimic, se oferă chiar unor animale, la grădinile zoologice, elefanții fiind foarte mari amatori de aceste delicatese, care au gust plăcut pentru ei și un mare aport de substanțe benefice.

Tăiat și curățat, bradul poate deveni un obiect de decor in casă. Esența din rășină va purifica aerul din casă încă ceva vreme. Bradul în ghiveci poate fi plantat și în grădină. Atenție, însă, tranziția trebuie făcută treptat. Mai întâi va sta într-o cameră rece și va fi bine udat. După 24-48 ore, poate fi scos afară, în soare, câteva ore. În prima noapte afară, trebuie adăpostit. Poate părea complicat, însă merită din plin să îi acorzi atenție. Bradul în ghiveci a avut nevoie de vreo 4-7 ani ani ca să ajungă la înălțimea pe care o are.

Tot mai mulți oameni optează pentru un brad artificial, așă că aici este foarte simplu. Bradul se strânge și se bagă înapoi în dulap.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
ninsoare ușoară
1.3 ° C
1.7 °
-1 °
79 %
3.1kmh
0 %
vin
11 °
sâm
6 °
Dum
7 °
lun
7 °
mar
6 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii