În urmă cu o lună, un ordin al Autorității Sanitar Veterinare interzicea micilor fermieri să își vândă porcii crescuţi în gospodărie sau carnea lor. Decizia a fost luată pentru a evita răspândirea pestei porcine africane. Acum, autoritățile s-au răzgândit.
Proprietarii îşi vor putea sacrifica în continuare animalele din curţi şi vor putea comercializa carnea. Însă, numai după controlul unui medic veterinar, potrivit stiri.tvr.ro.
La o lună după această decizie, autoritățile s-au răzgândit.
Florin Barbu, ministrul Agriculturii spune că „Va fi modificat acest ordin, persoanele fizice pot valorifica porcii în perioada Sărbătorilor de Iarnă. Ordinul va rămâne în vigoare și în perioada următoare”.
Micii fermieri vor trebui, însă, să respecte reguli stricte. Fiecare animal trebuie înregistrat în baza națională de date, iar înainte de vânzare sau sacrificare, medicul veterinar va trebui să verifice starea de sănătate a animalul și să elibereze o fișă de examinare.