La Tel Aviv s-au înregistrat proteste de amploare împotriva guvernului condus de Beniamin Netanyahu, după ce s-a aflat vestea executării de către Hamas a încă șase ostatici aflați în Fâșia Gaza. Protestanții forțează semnarea unui acord de încetare a ostilităților cu organizația teroristă, în vederea eliberării restului de ostatici și îi cer premierului să renunțe la arme și să facă pace cu arabii.
Zeci de mii de israelieni au ieșit în stradă duminică seara în cel mai mare protest îndreptat împotriva propriului guvernm de la atacul Hamas din octombrie anul trecut. Israel este acum o țară profund divizată, în care o parte a populației nu cedează șantajului Hamas, iar o altă parte forțează semnarea unui acord cu orice preț.
Uniuni sindicale au anunțat deja o grevă pentru astăzi (luni, 2 septembrie), la care este de așteptat să participe lucrători din sectoare importante ale economiei, inclusiv din sistemul bancar șli cel medical.
Negocierile pentru încetarea focului se poartă fără vreun rezultat de luni de zile. În plus, nu există zi în care forțele israeliene să nu răspundă atacurilor celulelor organizațiilor teroriste Hamas (dinspre Gaza) și Hezbollah (dinspre Liban). Recent, aceasta din urmă, a lansat un atac de proporții însemnate, care a fost dejucat de armata israeliană, aflată în stare de alertă continuă. De menționat este și faptul că statistic, 90% dintre atacurile cu rachete ce vizează Israelul au ca punct de pornire zone civile (rezidențiale, dar mai ales școli, spitale și clădiri administrative transformate în baze de lansare).
În legătură cu activitatea din Gaza, armata israeliană a afirmat că ostaticii au fost executați cu puțin timp înainte ca forțele sale să ajungă la ei, de către teroriștii Hamas.
Revenind la Netanyahu, trebuie spus că el se bucură, conform sondajelor, de sprijinul majorității poporului evreu, în strategia sa de victorie totală împotriva amenințărilor Hamas (și mai nou, Hezbollah). În concluzie, un acord de încetare a ostilităților rămâne în continuare, doar un deziderat.