Un an de la bomba biologică COVID-19, după meciul Atalanta-Valencia

Un an de la bomba biologică COVID-19, după meciul Atalanta-Valencia

Se împlinește un de la drama care a lovit regiunea italiană Lombardia. Bergamo a ajuns unul dintre cele mai afectate orașe de pandemia de COVID, după meciul Atalanta – Valencia, din optimile Champions League, chiar dacă s-a jucat la Milano. Medicii și fanii care au participat meci spun că acesta a fost momentul care a dus la răspândirea virusului ucigaș în toată Europa. Trist este că nimeni nu a anticipat ce urma să vină și nu a amânat meciul pentru a nu ajunge la explozia de infectări.

Un participant la meci declara că nu lua în considerare în niciun fel posibilitatea de a contracta vreun tip de virus pentru că nu deținea nicio informație că s-ar fi putut infecta. În aeroportul Manises ( n.r. Valencia) nimeni nu le-a luat temperatura, așa cum au făcut cei din Bergamo.

Zilele acestea se împlinește un an, din momentul în care coronavirusul își făcea de cap în zona de nord a Italiei. La Bergamo, localitate situată la 60 de kilometri de Milano, ajungeau 40 de mii de fani ai echipei de fotbal Atalanta. Unul din trei locuitori din capitala lombardă avea un bilet pentru prima etapă a optimilor de finală ale Ligii Campionilor. De la Valencia, soseau 2.500 de spanioli. Fără să știe riscul la care se expuneau, oamenii deveneau victime ale cele mai mari „bombe biologice” din istorie. Cel puțin așa definea primarul din Bergamo, meciul dintre Atalanta și Valencia.

Covid-19 era pentru autoritățile din Europa ceva la fel de îndepărtat ca și China. Multinaționalele și-au anunțat absența la Congresul IT din Barcelona, dar totul a sunat ca o exagerare.

Jurnalistul Kike Mateu a fost și el la Milano, și a devenit prima persoană testată pozitiv din provincia Valencia și o imagine a pandemiei în acel prim val.

Un participant la meci Deși oficial existau în Italia două cazuri de infectări cu noul coronavirus, erau măsuri sanitare la intrarea pe Aeroportul din Pisa care erau ieșite din comun 2.50

Bergamascos a venit la Milano pentru a celebra triumful unei echipe care nu era obișnuită să meargă atât de departe în competiția europeană de top.

Rezultatul de 4-1 în favoarea italienilor de fapt devea un drum deschis în ceea ce urma : pandemia de coronavirus. Oamenii s-au îmbrățișat de fericire fără să știe că odată ce și-au cumpărat biletul la meci, participau la un posibil loto al morții.O lună mai târziu, Italia avea deja 6.000 de morți și toată Europa se uita la Lombardia.

Nimeni nu realiza sau nu dorea să vadă realitatea. În timpul călătoriei de la Valencia spre Milano, cei 2500 de fani spanioli au avut parte de un control rapid al temepraturii. Chiar și așa , vencienii soseau de pe diretele aeroporturi și s-au oprit în punctul zero din Milano, Piața Domului. Au dansat și au dorit să simtă vibe-ul italian după care au plecat spre stadion.
Fanii, dar și autoritățile, credeau că este vorba de o gripă simplă iar iar purtarea măștii era de fapt un excel de zel al unora, măsură care avea să dispară curând.

/storage/bruturi/2021/02/25/BOMBA BIOLOGICA DIN ITALIA.mp4
TITRAJ
05.13 Ce faceți, familie? Suntem în piața Duomo. În spate este marea catedrală , iar la dreapta…
Bun, atunci era ziua meciului. Eu am fost la piața Duomo care este în centrul din Milano, acolo unde este catedrala și unde s-au reunit cei 2500 de locuitori din Valencia care au călătorit. Acela era centrul petrecerii, punctul de întâlnire și de acolo am plecat împreună la stadion. 5.42

5.52 Și acolo toată lumea era împreună, toată lumea cu telefonul, toată lumea cânta. 05.57

Din Italia s-au întors oameni acasă infectați iar zilele următoare s-au purtat discuții intense dacă ar trebui jucat sau nu meciul secund la Mestalla, cu public sau fără. Atunci, autoritățile din Valencia a suspendat evenimentele publice. Spania de Est devenea un al doilea Bergamo.

Catalonia și Valencia și-a numărat morții, spitalele au fost copleșite după acest meci , și la un moment dat, Spania a devenit liderul infectăriilor. Spitalele au intrat în colaps și a durat luni de zile ca autoritățile să ajungă la liman. Au urmat luni de zile de restricții dure, de drame sau de carantine interminabile. Cert este că oamenii au rămas cu întrebarea: cine și de ce a lăsat să se răspândească virusul ucigaș și când vom scăpa de pandemia care a distrus milioane de familii.

 

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
16.4 ° C
17.2 °
12.8 °
52 %
3.6kmh
0 %
joi
15 °
vin
22 °
sâm
25 °
Dum
25 °
lun
28 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii