Condiții mai bune de investiții în educație și cultură ca instrumente de incluziune socială și dezvoltare durabilă

Condiții mai bune de investiții în educație și cultură ca instrumente de incluziune socială și dezvoltare durabilă

Modificarea regulamentelor europene privind Fondul Social European+ și Fondul pentru Ajustare la Globalizare, adoptată în această săptămână la Strasbourg, aduce o serie de avantaje pentru România, în planul investițiilor directe în educație și cultură, ca instrumente de incluziune socială și dezvoltare durabilă.

România va putea: accesa aproape 8 miliarde de euro prin Fondul Social European+, va putea să primească 100% finanțare din fonduri europene, fără cofinanțare națională, să obțină 30% avans la proiecte și să implementeze proiectele până în 2030, cu un an în plus față de termenul inițial.

„Vestea a venit chiar de la colega noastră, comisarul european Roxana Mînzatu”, informează europarlamentara social-democrată, Gabriela Firea, pe pagina sa de Facebook. „Tinerii și femeile din comunități vulnerabile vor putea beneficia de formare profesională, reconversie și sprijin activ pentru angajare. În plus, vom putea investi direct în educație și cultură, ca instrumente de incluziune socială și dezvoltare durabilă.

Ca membră a Comisiei pentru Educație și Cultură, de asemenea Comisia pentru Drepturile Femeilor și Egalitate, voi insista ca acest cadru nou, mult mai flexibil, să devină o sursă reală de sprijin pentru cei care au fost prea des lăsați în urmă. Este un pas important să putem investi direct în oameni, în talentul și în demnitatea lor și, de asemenea, o șansă să reducem inegalitățile, acolo unde ele dor cel mai tare”, a conchis Gabriela Firea.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
ploaie torențială
9.5 ° C
10.1 °
8.3 °
90 %
1.5kmh
100 %
vin
12 °
sâm
18 °
Dum
12 °
lun
8 °
mar
7 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii