Aur pentru Team România la Jocurile Paralimpice de Vară Paris 2024

Aur pentru Team România la Jocurile Paralimpice de Vară Paris 2024

Alexandru Bologa a obținut medalia de aur la para judo la Jocurile Paralimpice de Vară Paris 2024. După două medalii de bronz obținute la edițiile precedente ale Jocurilor Paralimpice (Tokio 2021 și Rio de Janeiro 2016), Alexandru Bologa și-a îndeplinit visul de a deveni campion și a scris istorie pentru sportul paralimpic din România.

Bologa a concurat la clasa -72kg J1, și i-a învins pe S. Mamomedov din Uzbekistan și H.D. Pereira Arruda din Brazilia, iar în finală l-a dovedit prin ippon (punct decisiv) pe Yergaly Shamey din Kazahstan.

La performanță a asistat și președintele Agenției Naționale pentru Sport, Elisabeta Lipă, alături de ambasadoarea României în Franța, E.S. Ileana Bivolaru, ambasadorul adjunct Sena Latif și consilierul diplomatic Paul Hussar.

Camelia Ciripan, care a pierdut semifinala la para tenis de masă, a rămas cu medalia de bronz, iar astfel, palmaresul sportivilor români la această ediție a Jocurilor Paralimpice de la Paris numără două medalii, una de aur și una de bronz.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
17.8 ° C
18.3 °
16.1 °
52 %
2.6kmh
0 %
lun
18 °
mar
24 °
mie
22 °
joi
18 °
vin
24 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii