Primele medalii de aur și argint pentru canotajul românesc la JO Paris 2024

Primele medalii de aur și argint pentru canotajul românesc la JO Paris 2024

Bucurie în tabăra Team România, la Paris. Echipajele de canotaj ale delegației noastre au obținut astăzi primele medalii. Una dintre ele este chiar de aur, iar cealaltă, de argint.

Astfel, echipajul de dublu vâsle masculin, format din Andrei Cornea și Marian Enache a obținut aurul olimpic, iar cel de dublu vâsle feminin, format din Simona Radiș și Ancuța Bodnar, a luat argintul.

Echipajul nostru masculin a dominat cursa, conducând-o de la cap la coadă și rezistând presiunii puse de barca olandeză. Cornea și Enache sunt la a doua participare la Jocurile Olimpice, după ediția de la Tokio. Acolo au obținut locul nouă.

În cealaltă barcă, la feminin, Radiș și Bodnar au devenit vicecampioane, după ce la Tokio reușiseră performanța supremă. Cursa de dublu vâsle feminin de la Paris a fost câștigată de echipajul Noii Zeelande.

În celelalte două finale ale zilei, în care canotajul românesc a fost reprezentat, s-au obținut performanțe mai modeste. Astfel, în finala de patru vâsle feminin, echipajul României a obținut locul patru, la doar 44 de sutimi de secundă de podium. Cursa a fost câștigată de barca olandeză, iar Noua Zeelandă ne-a „furat” bronzul. În întrecerea masculină de patru vâsle, barca României a ieșit pe locul cinci din șase.

Competiția nu se oprește aici, iar șanse la medalii pentru canotorii români vor mai exista în zilele următoare. De exemplu, barca de 8+1 masculin este și ea calificată în finală. La fel, avem barcă în finală la simplu masculin. Vor mai fi, așadar, curse care să ne țină cu sufletul la gură.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
15.8 ° C
16.6 °
15 °
76 %
1.5kmh
0 %
joi
19 °
vin
24 °
sâm
27 °
Dum
27 °
lun
21 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii