Corvinul Hunedoara a câștigat Cupa României

Corvinul Hunedoara a câștigat Cupa României

Corvinul Hunedoara este noua câștigătoare a Cupei României. Echipa ardeleană a învins aseară pe Oțelul Galați, după executarea loviturilor de departajare. După 120 de minute de joc pe Stadionul Municipal din Sibiu, scorul era egal, 2-2. La penalty-uri, a fost 3-2 pentru Corvinul.

Hunedorenii au reușit în acest sezon o performanță rară în fotbalului românesc: o divizionară secundă câștigă Cupa României. S-a mai întâmplat de numai patru ori în istorie, când cupa a fost câștigată de echipe din liga a doua. Prima a fost Metalul Reșița (care a învins-o pe Dinamo, în 1954), a doua Arieșul Turda (care a bătut-o pe Rapid, în 1971), apoi Chimia Râmnicu Vâlcea (care a jucat finala contra unei echipe de liga a treia (!), Constructorul Galați, în 1973). Ultima a fost Rapid, care deși juca în liga a doua, a câștigat finala cu Universitatea Craiova (în 1975).

În acest an, pe drumul său către trofeu, Corvinul Hunedoara a trecut de nu mai puțin de patru echipe din prima ligă: Sepsi OSK Sfântu Gheorghe (în faza grupelor), CFR Cluj (sferturi de finală), FC Voluntari (semifinală) și Oțelul Galați (finală).

Pentru că a câștigat Cupa României, Corvinul s-a ales cu un premiu de 240.000 de euro. Pentru parcursul până în finală, ardelenii strânseseră deja 133.000 de euro, iar astfel, câștigarea trofeului le-a adus în conturi în total 373.000 de euro, o sumă însemnată pentru o echipă de liga a doua.

În urma triumfului din finala Cupei României, Corvinul ar urma să joace în turul I preliminar al Europa League, dacă UEFA îi va da undă verde clubului de la Hunedoara. Având în vedere că este o echipă de eșalon inferior, Corvinul va trebui să urmeze o procedură specială pentru a obține licența UEFA și implicit dreptul de joc în competiție. Una dintre probleme a fost deja rezolvată, prin antamarea unui stadion care să corespundă normelor impuse de forul continental. Este vorba despre arena lui Sepsi, noul stadion de la Sfântu Gheorghe, arenă cu 8.400 de locuri

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
18.2 ° C
18.3 °
15 °
59 %
2.2kmh
0 %
Dum
29 °
lun
29 °
mar
29 °
mie
26 °
joi
22 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii