Crește sufletul în români. Tricolorii, în optimile de finală ale Euro 2024

Crește sufletul în români. Tricolorii, în optimile de finală ale Euro 2024

De Ziua Drapelului Național, selecționata de fotbal a României s-a calificat în optimile de finală ale Campionatului European de Fotbal, ediția 2024. Tricolorii au reușit să se claseze pe primul loc în grupă, o performanță cel puțin notabilă. Au fost evitați astfel adversari precum Spania, Franța sau Anglia, iar jucătorii noștri vor întâlni în optimi fie un adversar mai degrabă facil – Slovenia sau unul dificil – Olanda (în funcție de rezultatul meciului dintre Portugalia și Georgia, conform algoritmului stabilit de UEFA).

România a încheiat astăzi la egalitate, 1-1, meciul decisiv cu Slovacia, din grupa E a Euro 2024, disputat pe arena din Frankfurt. Slovacii au deschis scorul în minutul 24, prin Ondreij Duda, iar ai noștri au egalat dintr-un penalty obținut de Ianis Hagi și transformat de Răzvan Marin, în minutul 37. Întrucât în celălalt meci al grupei, Belgia și Ucraina au remizat la rândul lor, 0-0, echipa noastră merge mai departe de pe cea mai onorantă poziție a grupei.

Foto: Facebook Euro 2024

Performanța se datorează în primul rând prestației din primul meci, în care România a învins cu 3-0 Ucraina. Meciul al doilea, încheiat cu înfrângere, 0-2, în fața Belgiei, ne-a stricat golaverajul, însă desfășurarea de astăzi a „ostilităților” din ultimele meciuri ale grupei, ne-a adus până la urmă marea bucurie.

Adversarul României din faza optimilor de finală urmează a fi stabilit, în funcție de clasamentul grupei C. dar depinde și de rezultatul din grupa F dintre Portugalia și Georgia, unde o puțin plauzibilă surpriză (victorie georgiană), poate dicta României ca adversar Olanda.

Nu în ultimul rând, trebuie spus că la meciul de la Frankfurt au asistat peste 35.000 de români. Stadionul – originalul diupă care a fost copiată Arena Națională din București, fiind practic „acasă” pentru tricolori.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
22.1 ° C
22.1 °
20.1 °
59 %
2.6kmh
0 %
Dum
35 °
lun
37 °
mar
38 °
mie
39 °
joi
37 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii