David Popovici, în formă excelentă la Campionatele Europene de Natație. Record mondial neomologat

David Popovici, în formă excelentă la Campionatele Europene de Natație. Record mondial neomologat

După ce a cucerit aurul european în proba de 100 de metri liber și s-a calificat în finală la 200 de metri, David Popovici a scos un timp record pe suta de metri în cadrul probei de ștafetă 4 x 100 de metri. Practic, a obținut un nou record mondial, care însă nu va fi omologat, căci a fost înregistrat în proba de ștafetă și nu în cea de 100 de metri.

Popovici a obținut un timp fabulos în ștafetă, terminând cele două lungimi de bazin după doar 46,66 secunde. Recordul mondial e de 46,80 și aparține înotătorului chinez Pan Zhanle, care a detronat recordul stabilit în 2022 de Popovici cu 0,06 secunde.

Campionul nostru și-a apărat apoi titlul continental în proba de 100 de metri liber, unde a luat aurul cu un timp de 46,88 secunde, la 0,08 secunde de recordul mondial. Popovici este al șaptelea înotător din istorie care se impune de minim două ori la rând în proba „regină” a natației la întrecerea continentală și primul care își apără titlul în ultimii 14 ani.

Înotătorul nostru face dovada unei forme excelente și există speranța că aceasta își va atinge vârful exact atunci când trebuie mai mult, la Jocurile Olimpice de la Paris, acolo unde miza și adversarii vor fi de un alt nivel. Îmbunătățirea constantă a timpilor e cea mai bună dovadă în acest sens, alături de atitudinea sa pozitivă și abordarea „cu pași mărunți” pe care o aplică.

Revenind la competiția de la Belgrad, trebuie spus că David Popovici a făcut un adevărat tur de forță și a concurat în nu mai puțin de trei probe în aceeași zi, fără ca acest lucru să-l împiedice să obțină obțină numai rezultate de top. Diseară, la ora 19:36, David Popovici va concura în finala de la 200 de metri liber, unde e de așteptat să obțină din nou medalia de aur.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
22.1 ° C
22.1 °
20.1 °
59 %
2.6kmh
0 %
Dum
35 °
lun
37 °
mar
38 °
mie
39 °
joi
37 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii