Încă două medalii aduse de canotaj pentru Team România la JO Paris 2024

Încă două medalii aduse de canotaj pentru Team România la JO Paris 2024

Canotajul românesc a mai obținut astăzi două medalii pentru Team România la JO Paris 2024. Sportivii noștri au depășit deja performanțele de la JO Tokio 2020 (disputate în 2021) și JO Rio de Janeiro (2016).

În cea de-a doua cursă a zilei cu participare românească, Ioana Vrânceanu și Roxana Anghel au obținut argintul în întrecerea de dublu rame feminin. A fost o luptă aprigă pentru locul doi, după ce barca olandeză s-a detașat în câștigătoare.

Apoi, la dublu vâsle feminin, categoria ușoară, echipajul format din Geanina van Groningen și Ionela Cozmiuc a obținut de asemenea argintul. În aceeași cursă, la Jocurile Olimpice de la Tokio, fetele obținuseră doar locul șase.

Tot astăzi, barca de dublu rame masculin, în care au trudit Florin Lehaci și Florin Arteni, a ratat podiumul, după o cursă frumoasă și extrem de disputată, pe care au condus-o pentru scurt timp, au fost pe locul doi în marea majoritate a timpului, însă în final s-au văzut depășiți, în ciuda efortului deosebit depus, pentru care merită felicitări.

„Zestrea” de medalii obținute de sportivii români la JO Paris 2024 a ajuns astăzi la cota șase: două de aur, trei de argint și una de bronz. A fost depășită astfel performanța generală de la ultimele două ediții ale jocurilor olimpice de vară. Atât la Tokio, cât și la Rio, românii au obținut doar câte patru medalii.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
15.8 ° C
16.6 °
15 °
76 %
1.5kmh
0 %
joi
19 °
vin
24 °
sâm
27 °
Dum
27 °
lun
21 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii