Mircea Lucescu, la primul meci de când a preluat naționala

Mircea Lucescu, la primul meci de când a preluat naționala

Diseară, la Priștina, se joacă meciul Kosovo – România, din Liga Națiunilor, iar partida va marca revenirea lui Mircea Lucescu pe banca primei reprezentative, după 38 de ani.

România este în Liga C a competiției și joacă într-o grupă alături de Cipru, Lituania și gazda de astăzi, Kosovo. Este de așteptat ca România să câștige grupa, însă Federația nu i-a fixat lui Lucescu acest obiectiv. Scopul mandatului legendarului antrenor este cel de a califica echipa la Cupa Mondială din 2026, ediție ce va fi găzduită de Statele Unite, Canada și Mexic. Preliminariile vor începe în martie 2025, iar România își va afla adversarele în luna decembrie a acestui an.

Ultima prezență a României la un capionat mondial a fost la ediția Franța 1998. De atunci, antrenori precum Gheorghe Hagi, Anghel Iordănescu, Victor Pițurcă, Răzvan Lucescu, Christoph Daum și Mirel Rădoi, nu au reușit să califice echipa la un asemenea turneu final.

Revenind la Liga Națiunilor, trebuie spus că prin câștigarea grupei, România poate avea o șansă în plus de a ajunge la Cupa Mondială, în cazul în care campania de calificare pentru acest turneu nu se încheie cu atingerea obiectivului. La următorul Mondial, Europa va trimite 16 echipe. 12 vor fi cele care câștigă grupele de calificare, iar restul de 4 se decid în urma unor meciuri de baraj. La acest baraj ajung echipele care obțin locul 2 în grupele de calificare pentru Cupa Miondială și cele mai bune 4 câștigătoare de grupă din Liga Națiunilor. O schemă complicată, dar care poate oferi naționalei noastre biletele de America.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
15.8 ° C
16.6 °
15 °
76 %
1.5kmh
0 %
joi
19 °
vin
24 °
sâm
27 °
Dum
27 °
lun
21 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii