Record olimpic și calificare în semifinale pentru canoistul Cătălin Chirilă la JO Paris 2024

Record olimpic și calificare în semifinale pentru canoistul Cătălin Chirilă la JO Paris 2024

Grație unor sportivi minunați, Team România e departe de a-și fi încheiat socotelile pentru medalii la JO Paris 2024. Campionul european și mondial la canoe, Cătălin Chirilă, tocmai s-a calificat în semifinala cursei de 1.000 de metri simplu, cu un timp ce reprezintă un nou record olimpic.

Canoistul român a concurat în seria a treia și a încheiat primul, cu timpul de 3:44:75. S-a calificat astfel în semifinalele programate pe 9 august, în aceeași zi cu finala olimpică a probei. Cu alte cuvinte, în aceeași zi, va trebui să vâslească de două ori pentru medalie, la distanță de numai câteva ore.

„A fost o cursă destul de intensă. Mi-am schimbat puțin strategia de cursă din cauza francezului Bart. Vorbesc adesea despre tactica care se poate schimba în funcție de adversar, așa a fost azi. Nu am vrut să-l las foarte în față, pentru a nu-i oferi confort psihologic. Au fost ceva valuri la jumătatea cursei, să fiu sincer, cred că de la șalupele de filmare, sper să nu fie așa și la semifinale. M-au incomodat puțin la direcție. Voi putea aborda cursa de semifinale mai liniștit. E prima dată când voi trage în două ore, semifinale și finală. Am resurse, voi da tot!”, spune Cătălin Chirilă, într-o postare publicată pe pagina de Facebook a Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

Campionul nostru nu face caz de timpul obținut, în ciuda faptului că este un record olimpic. „Nu mă interesează timpul, doar să trec primul linia de sosire. Sunt campion mondial cu un timp de peste patru secunde… nici nu mă gândesc la timp!”, spune Chirilă.

Canoistul român are statut de favorit, însă este de notat și faptul că mai departe s-au calificat și principalii săi rivali, cehul Fuksa, brazilianul Queiroz, rusul Petrov, polonezul Glazunow și moldoveanul Tarnovschi.

Și un amănunt mai degrabă ilar legat de cursa pe care românul tocmai a câștigat-o – grafica pentru televiziune a prezentat greșit steagul concurentului, în locul drapelului românesc apărând cel brazilian, informează sport.ro.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer fragmentat
15.5 ° C
16.6 °
14.9 °
80 %
3.6kmh
75 %
joi
17 °
vin
24 °
sâm
27 °
Dum
27 °
lun
28 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii