România pierde cu Olanda și părăsește Euro 2024

România pierde cu Olanda și părăsește Euro 2024

După o evoluție în care și-a arătat limitele, naționala de fotbal a României a pierdut meciul din optimile de finală ale Campionatului European de Fotbal, ediția 2024, disputat în compania Olandei. Meciul s-a încheiat cu un scor poate prea dur (0-3), dar care a reflectat diferența de valoare dintre cele două loturi de jucători.  Tricolorii au părăsit astfel competiția având la activ o victorie (cu Ucraina), un meci egal (cu Slovacia) și două înfrângeri (cu Belgia și Olanda).

Entuziasmul nu a fost suficient pentru selecționata antrenată de Edi Iordănescu pentru a depăși un obstacol solid precum Olanda. Purtați parcă pe brațe de zeci de mii de suporteri prezenți pe arena din Munchen, dar și de gândurie bune ale iubitorilor fotbalului de acasă, jucătorii noștri au reușit un prim sfert de oră bun (în comparație cu restul partidei), în care meciul a părut a fi echilibrat. Presiunea s-a mutat apoi în jumătatea noastră de teren, iar șansele la care visam, s-au sfărâmat. Și la propriu, din păcate, căci în urma unei serii de contacte fizice mai puternice, un jucător român (Mogoș), a ieșit de pe teren, fiind apoi luat cu targa de pe marginea terenului, iar altul (Hagi jr.) fiind nevoit să evolueze cu bandaj la cap pentru restul timpului. Referitor la accidentarea lui Mogoș, suporterii de …rugby spun că la un asemenea fault s-ar fi impus eliminare, iar la fotbal nu s-a dat nici măcar cartonaș galben, dar nu comentăm arbitrajul, căci nu el ne-a scos din competiție.

România a impresionat la Euro 2024 printr-o dăruire exemplară, spirit de echipă și în general, o contagioasă stare de bine și încredere în forțele proprii. Acestea s-au transmis în toată țara, iar speranța unor rezultate bune (care din păcate nu au mai venit), a avut însă darul de a aduce echipa națională înapoi în sufletul suporterilor de fotbal din țară. Schimbarea de atitudine și implicit de mentalitate a fotbaliștilor noștri poate reprezenta o binevenită resetare, care dacă reușește să capete un plus de aderență, poate atrage performanțe pe viitor.

Revenind la Euro, trebuie spus că dacă s-ar fi calificat, România ar fi întâlnit în sferturile de finală Turcia, care a trecut aseară de Austria. Așa, urmează „duelul lalelelor”, între Olanda și Turcia.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
22.1 ° C
22.1 °
20.1 °
59 %
2.6kmh
0 %
Dum
35 °
lun
37 °
mar
38 °
mie
39 °
joi
37 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii