S-a făcut dreptate! Gimnasta Ana Maria Bărbosu primește medalia de bronz

S-a făcut dreptate! Gimnasta Ana Maria Bărbosu primește medalia de bronz

Federaţia Română de Gimnastică a anunţat, sâmbătă seară, că Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a decis că Ana Maria Bărbosu obţine mdalia de bronz în concursul de sol de la Jocurile Olimpice.

Deoarece contestația formulată de către Jordan Chiles a fost depusă peste termenul de 1 minut prevăzut de regulament, s⁠corul inițial de 13.666 acordat atletei Jordan Chiles in finală este reinstituit.

Din păcate, contestația Sabinei Maneca Voinea a fost respinsă. Drept urmare, sportiva încheie competiţia pe locul 4.

„Cu un ochi râdem, cu unul plângem. În urma memoriilor  făcute la TAS de FRG și COSR, Tribunalul de Arbitraj al Sportului a decis că medalia de bronz să revină Anei Maria Bărbosu”, se arată în postarea publicată de FR Gimnastică.

„Federația Română de Gimnastică, reprezentată de societatea de avocatură specializată în dreptul sportului, Gherdan și Asociații SCA, prin avocatul coordonator Sabin Gherdan și avocații Călina Tejan și Raul Ștefan Celmare, după un efort colectiv de cinci zile și patru nopți, vă comunică dispozitivele ședinței TAS în speța FRG, Bărbosu , vs. Federația Internațională de Gimnastică:

1.⁠ ⁠Cererea înregistrată de către Ana Maria Bărbosu este parțial admisă.

2.⁠ ⁠⁠Contestația formulată de către Jordan Chiles a fost depusă peste termenul de 1 minut prevăzut de art. 8.5 din Regulamentul Tehnic FIG și este determinată ca fiind fără efect.

3.⁠ ⁠⁠Scorul inițial de 13.666 acordat atletei Jordan Chiles in finală este reinstituit.

4.⁠ ⁠⁠Federația Internațională de Gimnastică va determina clasamentul finalei și va acorda medaliile în concordanță cu decizia de mai sus.

5.⁠ ⁠⁠Alte solicitări sunt respinse

FRG, Voinea, vs. Federația Internațională de Gimnastică:

1.⁠ ⁠Cererea înregistrată de FRG și Sabrina Maneca Voinea este respinsă.

Ca urmare a acestei decizii, Ana Maria Bărbosu obține medalia de bronz în timp ce Sabrina Maneca Voinea încheie competiția pe locul 4” se mai spune în comunicatul publicat de federație.

Comitetul Olimpic și Sportiv Român și Agenția Națională pentru Sport au anunțat și ele obținerea medaliei.

„Decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv a fost validată de Federația Internațională de Gimnastică”, anunță Comitetul Olimpic și Sportiv Român.

„Ana Maria Bărbosu își recapătă medalia de bronz la sol la Jocurile Olimpice de la Paris, spre bucuria ei, dar și a tuturor celor care au susținut-o. Spre mândria întregii țări. Este prima medalie olimpică a României la gimnastică artistică după 12 ani! Mult așteptată, greu dobândită, pe deplin prețuită”.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer fragmentat
15.5 ° C
16.6 °
14.9 °
80 %
3.6kmh
75 %
joi
17 °
vin
24 °
sâm
27 °
Dum
27 °
lun
28 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii