La sfârșitul acestei săptămâni încep alegerile parlamentare. Sute de oameni sunt la acest moment stabiliți în alte orașe. Cu toate acestea însă, toată lumea are dreptul la vot, chiar dacă nu o poate face din orașul de domiciliu.
Elevii și studenții care învață în alte localități, cei care lucrează departe de casă sau care sunt în altă parte a țării din diverse motive pot vota la alegerile parlamentare 2020 din 6 decembrie doar dacă au viză de flotant în localitatea în care se află.
În toate aceste situații, votanții vor fi trecuți pe listele electorale suplimentare. Pe listele electorale suplimentare vor fi trecute:
- Persoanele care merg la vot și dovedesc că au domiciliul sau reședința pe raza secției de votare respective, însă au fost omise din diverse din lista electorală permanentă
- Persoanele care se prezintă la vot și dovedesc că au reședința pe raza secției de votare respective, însă nu au făcut cereri de înscriere în Registrul Electoral cu adresa de reședință
- Persoanele care în ziua votării se află în altă unitate administrativ-teritorială decât cea unde își au domiciliul sau reședința și care fac dovadă că au domiciliul în care se află secția de votare respectivă.
Așadar, în cazul în care, în ziua votării, alegătorul se află într-un alt sector al municipiului Bucureşti, decât acela unde şi-a stabilit domiciliul sau reşedinţa, poate vota numai la secţia de votare la care este arondată strada unde şi-a stabilit domiciliul sau reşedinţa. Cu alte cuvinte, în București, alegătorul nu poate vota în alt sector.
În concluzie, la alegerile parlamentare 2020 este posibil votul în altă localitate. Se va face pe baza vizei de flotant sau dacă aceasta se află în același județ. Totodată și la secțiile de votare din circumscripția electorală respectivă, adică județul în care se află localitatea de domiciliu.